ES Bringa - Torinóban kezdődik az idei Giro!
Torinóban kezdődik az idei Giro!
Fotó: Europress/AFP

Torinóban kezdődik az idei Giro!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/02/04 11:30
A teljes útvonalbemutatóra még február 10-ig várni kell, ma viszont kiderült, hogy a 2021-es olasz körverseny Torinóban rajtol, méghozzá egy rövid időfutammal.

Tíz évvel a legutóbbi nagy rajt után, és az olasz állam megszületésnek 160. évfordulója alkalmából Torino ismét főszerepet kap a Girón. Olaszország negyedik legnagyobb és legnépesebb városa legutóbb 2011-ben rendezhetett nagy rajtot, és akárcsak akkor, május 8-án is időfutam (igaz nem csapat, hanem egyéni) lesz a nyitószakasz.

A kilenc kilométeres torinói egyenkéntit követően a 2. szakasz Novarában ér véget, és kiindulva a szintrajzból, ez a nap bizony a sprintereké lehet.

EtX8mtdXUAANQvX.jpgFotó: twitter

A harmadik etap már sokkal dombosabb, a szakasz Biellából rajtol, Canaléban ér véget, és minden esély megvan egy újabb mezőnyhajrára.

Az RCS Sport csütörtök délelőtt azt is nyilvánosságra hozta, hogy Piemonte régió még további két alkalommal (19. és 20. szakasz) látja vendégül a Giro mezőnyét, méghozzá a harmadik hét során.

A pletykák szerint a nyitó egyenkénti mellett még egy időfutam szerepel majd a programban, és az idei kiírásban helyet kap két olyan legendás hegy, mint a Zoncolan és a Tre Cime di LavaredoA 2021-es olasz körverseny komplett útvonalbemutatóját február 15-én rendezik.

Hozzászólások