ES Bringa - Tony Martin: "Ez a létező legrosszabb forgatókönyv" 
Tony Martin: "Ez a létező legrosszabb forgatókönyv" 
Fotó: Europress/AFP

Tony Martin: "Ez a létező legrosszabb forgatókönyv" 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/25 09:49

Mozgalmas csapatidőfutammal vette kezdetét az idei Vuelta. Az Astana meglepetésre megnyerte az első szakaszt, a Quick-Step csak két másodperccel maradt el a győztes időtől, a Jumbo-Visma balszerencsés bukása pedig alaposan megkavarhatja az összetett esélyeket. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a történtekről a főszereplők:

Miguel Angel Lopez: (Astana - az összetett vezetője)

"Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a szakasz alakult. Végre vezetem egy háromhetes összetettjét, ki kell élveznem a pillanatot. A Girón nem jött ki lépés, ma viszont mi profitáltunk mások balszerencséjéből. A kerékpár egy ilyen sport, néha nagyon peches vagy, néha megütöd a főnyereményt. Megvan a piros trikó, de koncentráltnak kell maradnunk, ez egy olyan verseny, ahol minden nap élesnek kell lenni, nem csak az elsőn."

Tony Martin: (Jumbo-Visma)

"Ez a létező legrosszabb forgatókönyv. Volt egy vizes rész nem sokkal a körforgalom előtt, ami teljesen váratlanul ért minket. Nem tudom, hogy került oda, de a pályabejárás alatt még nem volt ott. Kruisjwijk rendben van, és szerencsére Primoz (Roglic) is képes volt tovább nyomni, ami jó jel. Persze ez nem tesz jót a csapatmorálnak, de mindent megteszünk, hogy pozitív szemlélettel folytassuk a versenyt."

Addy Engels: (A Jumbo-Visma sportigazgatója)

"Beszéltem a szervezőkkel és megkérdeztem, hogy történhetett ilyesmi. Ők elmentek a házhoz, ahonnan a víz jött, ami vagy 500 méterre volt a pályától egy meredek emelkedő tetején. Úgy tudom, egy kisgyerek játszott egy gumimedencében, ami kiszakadt és a víz egyszerre kiömlött. Érthető módon nem számoltunk egy ilyen forgatókönyvvel. Esélyesek voltunk a szakaszgyőzelemre, most pedig van 40 másodperc hátrányunk."

Fabio Aru: (UAE Emirates, csapata szintén bukott a szakasz során)

"Volt egy vízfolt az úton, amiben mind elestünk. Amint a földre kerültünk, azonnal felpattantunk és mindent megtettünk a pálya hátralévő részén (hogy limitáljuk a veszteségeket). Nyilván nem ideális kezdés, de tovább küzdünk majd."

Philippe Gilbert: (Deceuninck-Quick-Step, a szakasz második helyezett csapata)

"Nagyszerű teljesítmény volt a csapattól, de a végén elszalasztottuk a győzelmet és a piros trikót a Jumbo csapatkocsija miatt, ami az utunkat állta..."


Szöveg: Szabó Bence
Forrás: Cyclingnews.com, Teamjumbovisma.com 

Hozzászólások