ES Bringa - Tömegbukás, és egy sima Bennett-győzelem
Tömegbukás, és egy sima Bennett-győzelem
Fotó: Europress/AFP

Tömegbukás, és egy sima Bennett-győzelem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/07 17:53
Óriási bukás a szombati szakasz végén, de szerencsére egyetlen összetett esélyes sem szenvedett súlyos sérüléseket. Sam Bennett nagyon megverte a mezőnyt, Roglic megtartotta a piros trikót.


Ez történt
 
A  Los Machucos után a szombati nap már a sprintereké volt a Vueltán, de ez a szakasz (Bennett győzelmét leszámítva) egy óriási esésről marad emlékezetes. Nem sokkal az utolsó kilométeres kapu után, viszonylag a mezőny elején történt a bukás, amiben a fehér trikós Pogacar, és Valverde is benne volt. Az összetettben vezető Roglic nem esett el, ő csak a lábát tette le.


A némileg emelkedős befutón egyébként Sam Bennett nagyon megverte a mezőnyt, csak Max Richeze tudta tartani vele valamelyest a lépést. A Bora sprintere könnyedén nyerte az idei második Vuelta szakaszát, miközben mindenki azért izgult, hogy mi is történt hátul.

Pogacar horzsolásokkal megúszta az esetet, az Astanások közül senki nem volt benne a bukásban, és a movistarosok is mind jól vannak. Akárcsak Primoz Roglic, aki megtartotta a piros trikót. Mezgec viszont nem járt ennyire jól, őt mentővel szállították kórházba.  

A 14. szakasz végeredménye:  ITT  
Az összetett állása:  ITT  


A szakaszgyőztes - Sam Bennett (Bora) 
Másodszor nyert ezen a Vueltán, most kifejezetten simán hozta a hajrát. Pedig gonoszan emelkedett a szakasz vége. Senki nem volt még a közelében sem.

A nap száma - 15
Trikókkal együtt, tizenöt győzelemmel jár ebben az idényben Sam Bennett.

A nap mondása 
"Háromszázzal a vége előtt kicsit megijedtem, mert még nagyon messzinek tűnt a cél." (Sam Bennett)

Ez jön

Fontos nap lesz a vasárnapi, hisz összesen négy kategorizált emelkedő vár a mezőnyre, és hegyi befutó, a 8 kilométer hosszú, átlagosan 10%-os Puerto del Acebón. Az Eurosporton az (!) egész szakaszt élőben közvetítjük. 

A 15. szakasz szintrajza: ITT  
A Puerto del Acebo adatai: 
ITT
TV: 12.55 - Eurosport 

Hozzászólások