ES Bringa - Dumoulin: "Egyre jobb formába kerültem, de ezzel most nem sokra megyek"
Dumoulin: "Egyre jobb formába kerültem, de ezzel most nem sokra megyek"
Fotó: Europress/AFP

Dumoulin: "Egyre jobb formába kerültem, de ezzel most nem sokra megyek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/04/08 14:12
Emlékeztek még a tavalyi Dauphiné hetedik szakaszára? Elég hegyes nap volt, Poels nyert szökésből és Fuglsang átvette a sárga trikót Adam Yates-től. Na, pont ekkor láthattuk utoljára élesben Tom Dumoulint. 

Aki ugyan azóta nem indult sehol, de mégsem volt számára teljesen csendes a június óta eltelt időszak. Hisz a szezon végén csapatot váltott, és a Roglic-vezette Jumbo-Vismához igazolt.

Dumoulin a 2019-es Girót egy térdsérülés miatt adta fel, de a rehabilitációja sem volt épp zökkenőmentes. A pletykák szerint pont ez volt az egyike oka annak, hogy szakított a Sunwebbel. A Jumbóhoz került, de az új csapata mezében idén még egyszer sem láthattuk. Elkapott egy csúnya bélfertőzést, amiből már felépült. Március elején épp a Teidén készült, hogy minél jobb formában legyen a Katalán körre.

"El sem tudom mondani, hogy mennyire vártam már az első versenyemet. Szóval igen, nekem is elég rosszul esik a mostani időszak, főleg azért, mert már teljesen rendben voltam. Csak hát azzal, hogy alakult a formám, most nem megyek sokra" - nyilatkozta Dumoulin a NOS-nak.

EP3S6XbWoAAymWI.jpg Fotó: twitter

A holland versenyző egyébként - Roglic-hoz és Kruijswijkhez hasonlóan - a Tour de France-ra készül(ne), de azt ő sem tudja, hogy a járvány miatt mi lesz a nyárral, és mi lesz a még el nem halasztott versenyekkel.

"Hallom, hogy a zártkapu lehetősége is felmerült, de most még senki nem tud az előttünk álló időszakról semmi biztosat. Nekem azzal sincs bajom, ha augusztusban rendezik a Tourt. Akkor oda időzítem a csúcsformát. Mivel az Ardennekben lakom, azt viszont tudom, hogy ott novemberben még bőven lehet tekerni. Sokkal jobb az idő, mint például februárban. Szóval igen, egy kicsit ki lehetne tolni a szezon végét."

Hozzászólások