ES Bringa - 'Tíz éve nincs kapcsolatom az Astana versenyzőivel" - Dr. Ferrari nyílt levélben reagált az őt ért vádakra 
'Tíz éve nincs kapcsolatom az Astana versenyzőivel" - Dr. Ferrari nyílt levélben reagált az őt ért vádakra 
Fotó: Europress/AFP

'Tíz éve nincs kapcsolatom az Astana versenyzőivel" - Dr. Ferrari nyílt levélben reagált az őt ért vádakra 

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/03 17:53
Vasárnap este egy dán politikai napilap írta meg először, hogy az Astana két versenyzője, Jakob Fuglsang és Alexey Lutsenko kapcsolatban állhat vagy állhatott Dr. Michele Ferrarival. 

Az olasz orvos – aki mint utólag kiderült – többek között Lance Armstrong Tour-győzelmeiben is vastagon benne volt, egy nyílt levélben tagadta a vádakat. A  Politiken értesülései szerint több tanú is bizonyítja, hogy az Astana két versenyzője konzultáción járt Nizzában és Monacóban, de Ferrari az információk szerint még az edzések során is segített – a kétségtelenül nagy tavaszt futó – Fuglsang-Lutsenko párosnak. 

Akiket a tavalyi  Katalán kör ideje alatt állítólag meg is látogatott. A dán újság a Cycling Anti-Doping Foundation (CADF) most folyó vizsgálati eredményeire hivatkozik, de több konkrétumot még nem tudni. A kazah csapat természetesen tagadta a vádakat, az olasz orvos pedig saját honlapján, a 53x12.com-on reagált a Politiken értesüléseire. 

Fuglsang og Lutsenko.jpg Fotó: twitter

"Sajnálom, hogy ismét előkerült a nevem egy ilyen ügyben, de ahogy már régebben más eset kapcsán, most is kénytelen vagyok a ‘Secret report’ című cikk állításait tételesen cáfolni:

- tíz éve nincs kapcsolatom az Astana versenyzőivel
- legalább 12 éve nem jártam sem Monacóban, sem Nizzában
- soha nem ültem robogón vagy motoron, és nem stéhereztettem versenyzőket
- a Katalán körön sem jártam, sőt kerékpárversenyen sem voltam jelen 1994 óta
- Nincs házam vagy irodám Luganóban, és soha nem is jártam ott
- és nem utolsó sorban soha nem ítéltek el dopping miatt."

Így szólnak Ferrari válaszai, akinek egyébként a múltban azért volt köze az Astanához, hisz konkrétan Alexander Vinokourov is az ügyfelei közé tartozott. Az olasz orvos neve egyébként rajta van azon a 7 főt tartalmazó UCI listán, amely tiltja a csapatok számára a velük való együttműködést. Ferrari és a fia Stefano mellett, Eufemiano Fuentes, José Ignacio Labarta, Bernard Sainz, Geert Leinders és José Landuyt szerepel ezen a listán. 

Az Astana közleményben jelezte, hogy egyik versenyzőjük ellen sem folyik vizsgálat, és amúgy is tiltják a kerékpárosaik számára a külsős orvosokkal való kapcsolattartást.

"Nincs ügy, nincs mire válaszolni, mivel senki nem indított vizsgálatot ellenem, és én soha nem találkoztam Ferrarival"
- írta meg röviden a dán B.T. magazinnak Fuglsang.

 

 

 

Hozzászólások