ES Bringa - Thomas nyerte a Dauphinét, de megdolgozott érte
Thomas nyerte a Dauphinét, de megdolgozott érte
Fotó: Europress/AFP

Thomas nyerte a Dauphinét, de megdolgozott érte

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/06/10 16:34

Úgy tűnik, mostanság nincs nyugis zárószakasz a Dauphinén.
Tavaly Richie Porte az utolsó napon bukta el a sárga trikót, ma pedig 45 kilométerrel a befutó előtt, valami hasonló futhatott át Geraint Thomas agyán. 

A Sky kapitánya ugyanis defektet kapott, miközben a főmezőny szépen távolodott tőle. Thomas az egész versenyen óriásit dolgozó Geoghegan Hart segítségének is köszönthetően ugyan felzárkózott, de Bardet, Martin és Yates, az utolsó kilométereken belül sem "hagyták békén". Pedig nem sokkal a szakasz vége előtt már biztosnak látszott, hogy Thomas a sárgát, illetve a másfél perces előnyét sem fogja elveszíteni. 

A hajrában Adam Yates tudott igazán ellépni a Sky versenyzőjétől, és szegény Dani Navarrót ötven méterrel a cél előtt utol is érte. A Cofidisnak elúszott a szakaszgyőzelem, amit Yates szerzett meg, Thomas pedig jóváírással együtt 29 másodpercet kapott. Ami bőven elég volt ahhoz, hogy kényelemesen, végül kereken egy perc előnnyel nyerje az összetettet.

Yates elvitte a második helyet, a zárószakaszon is nagyon aktív Bardet meg harmadik lett. Folytatódott a jó Sky-os sorozat, a brit csapat az elmúlt nyolc Dauphinéból, hatot (!) megnyert.

Hozzászólások