ES Bringa - Thomas: "Idegesítő volt a bukás, de rendben vagyok"
Thomas: "Idegesítő volt a bukás, de rendben vagyok"
Fotó: Europress/AFP

Thomas: "Idegesítő volt a bukás, de rendben vagyok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/13 20:44
Tizenöt kilométer volt hátra a Tour de France szombati szakaszából, amikor egy jobbos kanyarban az EF-es Woods kicsúszott. Vitte magával Gianni Moscont, és a fél Ineost. Geraint Thomas ugyan elesett, de sem ő, sem a kerékpárja nem sérült meg. 

Ekkor jött Michal Kwiatkowski, aki egy pillanat alatt helyre rakta a leesett láncot, és a főnök mehetett tovább.

"Dühítő és idegesítő volt az egész, de a csapat tökéletesen reagált a problémára" - mondta az esetről Thomas."A srácok hamar felvittek, tényleg gyorsan felértem a sorra, ami azt mutatja, hogy a lábaim rendben vannak."

Az ITV-nek nyilatkozó Kwiatkowski elmondta, egy korábbi balost kiválóan jeleztek a szervezők, a bukást okozó jobb kanyar viszont többeket is meglepett.


"Veszélyes volt, de megúsztuk. Gianni (Moscon) feküdt el először, de szerencsére sem G-nek, sem a kerékpárjának nem lett semmi baja. Helyre tettem a láncát, és mehetett tovább. Próbáltam aztán én is felzárkózni, de nem sokkal később gond volt a kerékpárommal" - nyilatkozta Kwiatkowski. 

Bernal az egész szituból kimaradt, ő végig elöl tekert. Thomas szintén a főmezőny tagjaként jött meg, szóval egészen jól kijött a napból.

"A többiekhez képest nem kaptam időt, és ez a legfontosabb. Ki tudja, ha elöl vagyok és nincs ez az egész, tudok menni a támadással. De ez most így alakult. Rendben vagyunk, és egyébként is, csomó szakasz vár még ránk."

Hozzászólások