ES Bringa - Thomas gyengének érezte magát, Alaphilippe tovább szárnyal, Kruijswijk elégedett
Thomas gyengének érezte magát, Alaphilippe tovább szárnyal, Kruijswijk elégedett
Fotó: Europress/AFP

Thomas gyengének érezte magát, Alaphilippe tovább szárnyal, Kruijswijk elégedett

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/21 09:35

Thibaut Pinot nyerte a Tourmalet-t, de talán nála is nagyobbat nyert Julian Alaphilippe, aki tovább növelte előnyét az összetettben. Geraint Thomas csalódott, és reméli, gyengélkedését csak múlandó rosszullét okozta.

Így látták a tegnapi szakaszt a főszereplők:

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)

„Hegyimenőként minden szakaszsiker felemelő, de egy ilyen etapon nyerni… csodálatos, ezt szeretem! Nagyon motiváltak voltunk, és, amit David Gaudu csinált, az már a jövőt jelenti. Csak idő kérdése.  Ami az összetettet illeti, tovább harcolunk, koránt sincs még vége a Tournak.”

Geraint Thomas (Team Ineos)

„Gyengének éreztem magam. Tudtam, hogy a végén hajtanom kell, de a saját tempómban, hogy minimalizáljam az időveszteségemet. Ez jobb megoldásnak tűnt, mint a többiekkel tekerni és az utolsó emelkedőn támadni. Utólag átgondolva, lehet, hogy jobb lett volna velük maradni, de ez egy ilyen nap volt. Kemény szakaszon vagyunk túl, de csalódott vagyok. Szerintem a következő napokban kiderül, hogy fizikai gondom van-e. Már az elején sem éreztem jól magam, de sok van még hátra. Remélem, holnap jobban leszek.”

Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma)

„Elégedett vagyok a szakasszal, ahogy magammal is. A csapattársaim nagyon keményen mentek, kicsit le is kellett nyugtatnom őket. A végén egy kis csoporttal maradtunk az utolsó 500 méteren és jó eredménnyel zártam. Nagyon jól dolgoztunk, ezt jó látni. Először a sprinteknél harcoltunk a helyekért, most pedig a Tourmalet-n hárman végeztünk a legjobb tízben. Wout van Aert elvesztése után csak erre a szakaszra összpontosítottunk, és ez elég jól sikerült. Ha minden nap így tekerek, minden rendben lesz, és szerintem ott leszek a dobogón.”

000_1IY735.jpg Fotó: Europress/AFP

Julian Alaphilippe (Deceunick-Quick-Step)

Megpróbálom addig megtartani a sárga trikót, ameddig lehetséges. Napról napra haladunk, a vasárnapi pedig ismét kemény szakasz lesz. Szerintem sok változás lesz Párizsig. Mindenesetre, minél közelebb kerülünk a fővároshoz, annál többször teszem fel én is magamnak a kérdést (győzhet-e a Touron - a szerk.).” 

Szöveg: Soós Péter 

Hozzászólások