ES Bringa - Thomas és Bernal együtt vezetik az Ineos Tour sorát
Thomas és Bernal együtt vezetik az Ineos Tour sorát
Fotó: Europress/AFP

Thomas és Bernal együtt vezetik az Ineos Tour sorát

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/30 17:55
Chris Froome sérülését követően úgy nézett ki, megoldódott a "kapitánykérdés" a brit csapatnál, Geraint Thomas lehet majd a kiemelt ember a Tour de France-on. Csakhogy a walesi versenyző a Svájci Körön maga is elesett, a helyére beugró Egan Bernal pedig megnyerte a versenyt, ezzel ismét megkeverve a csapaton belüli erőviszonyokat.


Két hete maga Thomas is úgy nyilatkozott, egyértelműen ő lesz az Ineos kapitánya, frissen kihirdetett Tour keretében azonban a brit csapat társkapitányként jelölte meg a nagyszerű formában tekerő Bernalt is. Bukását követően Thomas is belátja, hogy a megosztott vezetés a logikus lépés a csapat részéről:

 "Átbeszéltük a dolgot a csapattal és úgy gondoljuk, a két kapitányos felállás több lehetőséget ad majd számunkra a hegyekben. Bernal és én keményen fogunk dolgozni egymásért is a három hét során."

Thomas nem titkolja, hogy a Svájcban elszenvedett bukása hátráltatta őt a felkészülésben, ennek ellenére úgy érzi, megfelelő formába kerülhet a Tour kezdetére:

"Amikor ott ültem a földön és láttam hogy vérzik az arcom, tudtam, hogy nem fogom tudni folytatni a versenyt. Szerettem volna továbbmenni és megnézni, milyen a formám a többiekhez képest, természetesen nem ideális, hogy ezt nem tudtam megtenni. Azonban ha pusztán a fizikai oldalát nézzük, a sérülés nem okozott túl nagy gondot, pár napon belül már újra edzeni tudtam. Hamarosan pedig úgy is kiderül, hol áll a formám."

geraint-thomas-02.jpg Fotó: Twitter

Az első komolyabb teszt a Tour hatodik szakaszán vár az esélyesekre, amikor a mezőny a jól ismert La Planche Des Belles Filles-t mássza majd meg. Thomas formájára valószínűleg csak itt derül majd fény, az viszont aligha kérdéses, hogy a társkapitány Bernal kitűnő állapotban vág neki a versenynek. A fiatal kolumbiai ennek megfelelően magabiztosan nyilatkozott a kerethirdetés után:  

"Nagyszerű emlékeim vannak tavalyi versenyről, az volt az első Grand Tourom, szóval különleges élmény volt. Idén az a legfontosabb számomra, hogy a legjobbamat nyújtsam és a végén elégedett lehessek. Én és G (Thomas) megosztjuk majd a kapitányi feladatokat és mindent megteszünk, hogy megszerezzük a csapat első Tour győzelmét Ineos néven"

000_1EQ9YI.jpg Fotó: Europress/AFP

A célok tehát nem változtak, a két kapitány pedig mondhatni szokás szerint bombaerős csapatot kapott maga köré, hogy győzelemhez segítsék őket. A tavalyi Tour győztes sor öt tagja idén is visszatér a versenyre, köztük olyan nagyszerű versenyzők mint Poels és Kwiatkowski, akik más csapatban akár a kapitányi címre is pályázhatnának. Thomas így érthető módon elégedett az őt támogató versenyzőkkel: 

"A csapat nagyon érdekes elegyét alkotja a tapasztalt és a fiatal versenyzőknek. Ez egy olyan sor, ami képes lesz végig vigyázni ránk és tudja, hogyan kell megnyerni egy nagy körversenyt" 

A kérdés már csak az, hogy ezt a sort végül Thomas vagy Bernal vezeti majd.

Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Egan Bernal, Wout Poels, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe, Dylan van Baarle, Jonathan Castroviejo


Szöveg: Szabó Bence
Forrás: cyclingweekly.com és cyclingnews.com 

Hozzászólások