ES Bringa - The winner is…Winner!
The winner is…Winner!
Fotó: Europress/AFP

The winner is…Winner!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/04 16:38

"Még jó, rengeteget."

Ezt válaszolta Winner Anacona - a Vuelta a San Juan összetett győztese - arra a kérdésre, hogy fiatalabb korában mennyit poénkodtak a keresztnevével.

"És ez egészen addig ment, ameddig nem szereztem egy komolyabb győzelmet."
Ez lett volna a 
2014-es Vuelta szakasz, még a Lampre versenyzőjeként. "A hangosbemondó hívott, majd elsütötte a poént: the winner is....Winner."

De mi a tényleg furcsán hangzó keresztnév igaz története?

"Édesapám imádta az országúti kerékpárt, a két nagy kedvence Peter Winnen és Andy Hampsten volt. Miattuk szeretett volna így elnevezni, de a születésem után nem sokkal rosszul írta be a nevemet az anyakönyvi kivonatba. A Winnen szó utolsó betűjét elrontotta. Mondjuk elég hamar észrevette a hibát, de hangosan felolvasva tetszett neki. Szóval maradt az 'r' betű. Bár volt olyan, aki pont a vezetéknevemet nem tudta rendesen leírni. Szóval láttam én már Winner Anacondát is."

Anacona egyébként egy Bogota közeli kisvárosban, Coperben született, ahol az édesapja rendőrként dolgozott. Ez a nyolcvanas években azért minden volt, csak nem éppen egy nyugis munka. Tehát ő is Boyacában, vagyis Nairo Quintana régiójában nőtt fel, épp ezért - bár van köztük némi korkülönbség - junior koruk óta jól ismerik egymást.

Így nem túl nagy meglepetés, hogy idővel ő lett Quintana egyik bizalmi embere, és fontos segítője.

Dyi9ggcXcAMFfL9.jpg Fotó: twitter

"Mondják Nairoról, hogy egy kicsit zárkózott személyiség, de ha valakit jól megismer, és elég időt tölt vele, simán megnyílik neki. Ez velem is így volt. Ismertük egymást, de akkor kerültünk igazán közel, amikor a Movistarhoz jöttem, és elkezdtünk együtt edzeni."

Már ötödik éve készülnek egymás társaságában, és bár Anacona nem volt ott mindig a kapitánya mellett, 2014-ben a Girón együtt ünnepelhettek. Mondani sem kell, idén a Touron szeretnének. Quintana mindenesetre bízhat benne, hogy egy jó segítő biztosan lesz mellette.

"Soha nem csináltak rólam ennyi fotót, és soha nem adtam még olyan sok interjút, mint az elmúlt három nap során" - mondta Anacona, a San Juan megnyerése után. "Talán a jövőben így egy kicsit több lehetőséget kapok a csapaton belül, de nem felejtettem el, hogy miért tekerek a Movistarnál. Vannak nálam erősebb versenyzők, és nekem őket kell segítenem."


(Forrás: ciclismo a fondo,  alpsandes.com)
Hozzászólások