ES Bringa - Teunissen a felborult tervről; Thomas örül, hogy megúszta, Quintana szerint csak a szokásos történt
Teunissen a felborult tervről; Thomas örül, hogy megúszta, Quintana szerint csak a szokásos történt
Fotó: Europress/AFP

Teunissen a felborult tervről; Thomas örül, hogy megúszta, Quintana szerint csak a szokásos történt

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/06 20:14

Mike Teunissen meglepetés-győzelmével végződött a 2019-es Tour de France első, brüsszeli szakasza. A zöld trikót Peter Sagan, a pöttyöset Greg Van Avermaet, míg a fehéret Caleb Ewan vehette fel idén először. A bukások ellenére egyik összetett esélyes sem került időhátrányba.


Így látták a főszereplők a 2019-es Tour de France első szakaszát:

Mike Teunissen (Jumbo-Visma)

„Nem tudom elhinni! Hónapok óta dolgoztunk Dylan Groenewegen győzelméért, aztán egy bukással minden semmisség vált. Utána arra gondoltam, én még itt vagyok. Az utolsó métereken már mindenki majd’ meghalt, még Sagan is. Furcsa nap volt, mert a tervezett célunkat nem értük el, nekem viszont valóra vált egy álmom. Kell pár nap, míg felfogom, hogy enyém lett a sárga trikó."

Caleb Ewan (Lotto Soudal)

„Csalódott vagyok, mert győzni jöttem ma, és a lábaimban is éreztem, hogy meglehet. Nem minden nap adódik esély a sárga trikó megszerzésére, így úgy érzem, ez egy elszalasztott lehetőség. Persze a  fehér trikó is több, mint a semmi. Őrült befutó volt! Mindenhol sprinterek, de semmi szervezettség, mindenki egyedül próbálkozott, így pedig nehéz kitörni."

1.jpg Fotó: Europress/AFP

Nairo Quintana (Movistar)

"Mondhatni, szokványos Tour-kezdés volt. Az első napok mindig a túlélésről szólnak és arról, hogy időveszteség nélkül haladjunk előre. Nem igazán fekszik nekünk a csapatidőfutam, biztosan összeszedünk némi hátrányt, de azon leszünk, hogy ez minél kevesebb legyen és olyan jól tudjunk tovább dolgozni, ahogy eddig is tettük."

Geraint Thomas (Ineos)

"Jól vagyok, minden rendben. Eléggé lelassultam, mire találkoztam a bukásban a többiekkel, s elég helyem volt, hogy elkerüljem őket. Leért a lábam, koccantam egy másik bringával, de a lényeg, hogy nem esett bajom. A társaim megvédtek, így együtt megmentettük a szakaszt. Remek volt köztünk a kommunikáció, így kell folytatnunk. Fontos, hogy az első héten ne kerüljünk hátrányba. Holnap nagy nap lesz, győzni akarunk, de sok erős csapat van."

Greg Van Avermaet (CCC)

"Amikor előző évben kijött a brüsszeli etap térképe, eldöntöttem, hogy megcélzom a "Muur" első helyét. Saját országodban elérni valami hasonlót mindig fantasztikus. Remek volt a hangulat, rengetegen eljöttek szurkolni. Örülök, hogy enyém a pöttyös trikó, de nem a megvédésére megyek holnapután, hanem a szakaszgyőzelemre."


Forrás: cyclingnews.com, marca.com, as.com, letour.fr

Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások