ES Bringa - Terpstra: a csapat új, de a célok nem változtak
Terpstra: a csapat új, de a célok nem változtak
Fotó: twitter

Terpstra: a csapat új, de a célok nem változtak

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/06 18:10

Niki Terpstra a lehető legkomolyabban vette a csapatváltást. Esetében szó sincs arról, hogy a World Tourt elhagyva, levezetni ment volna a Direct Energi-hez. A téli szünet során, amikor csak kocsiba ült, francia nyelvleckét hallgatott, hogy már az első napokban se legyen kommunikációs problémája. 

Az egyik legmeglepőbb igazolás volt az övé, bár ha meghallgatjuk az indokait, talán érthetőbbé válik, miért jött el a tavaly 73 győzelemig jutó belga csapattól.

"Ajánlatom több is volt, de itt egyedüli kapitány lehetek. Méghozzá olyan versenyeken, melyeket eddig is imádtam. Ráadásul ott a Tour indulás lehetősége, ami ugyancsak nagy motiváció. Egy olyan sortól jöttem el, ahol minden egyes versenyre több opciónk volt. Egynapos, sprintszakasz, hegyi befutó, a Quick-Stepnél mindig találtál legalább két versenyzőt, aki esélyesnek számított. És ezzel alapesetben nincs is baj, teljesen logikus, hogy a legjobbakat kell támogatni. De itt ez egy picit máshogy lesz."

Dw-TAXCWoAAHdNs.jpg Fotó: twitter

Terpstra nyolc év után jött el a Quick-Steptől, ahol Flandriát, Roubaix-t, Harelbekét, és ENECO Tourt is nyert. Nem az idény végén, már jóval korábban elhatározta a váltást, amiben Lefevere szerint némileg a pénz is szerepet játszott. Hisz a holland kerékpáros a Flandria megnyerése után fizetésemelést szeretett volna, amire a QS főnöke - új főszponzor hiányában - nem tudott azonnal határozott igent mondani.

Majd megérkezett a Direct Energie kedvező ajánlata, amely egy magas alapfizetést, és nem kedvező bónuszokat kínált Terpstrának.

"Nyolc évig voltam egy helyen, már el is felejtettem, hogy milyen egy teljesen új közegbe beilleszkedni. A társak, a sportigazgatók, a kerékpár, minden teljesen más lett, épp ezért biztos szükségünk lesz némi időre ahhoz, hogy teljesen megismerjük egymást. De ha nem hittem volna ebben a csapatban, biztosan nem igazoltam volna ide. Nagyon szeretném én megszerezni a csapat történetének első, igazán rangos egynapos győzelmét. Vagy Tour-szakaszát."

Hozzászólások