ES Bringa - Tényleg csak Valverde lesz Roglic egyetlen igazi ellenfele?
Tényleg csak Valverde lesz Roglic egyetlen igazi ellenfele?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg csak Valverde lesz Roglic egyetlen igazi ellenfele?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/09 11:41
Elég jelentős, majdnem két perces hátrány összetettben, ráadásul egy olyan versenyző ellen, aki nyáron pihenhetett, nem indult a Touron, és kimondottan erre a versenyre készült.

Miközben a fő kihívó - némileg persze kényszerűségből - bevállalta a francia kört, és igazából nem is háromhetes menő. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy nyert már Vueltát, és volt a Girón meg a Touron is dobogós. De az valahol akkor sem "normális", hogy a harmadik héten megint Alejandro Valverdétől kell várni a csodát. A lassan 40 éves Valverdétől.

Tavaly is ez volt a helyzet, csak akkor Simon Yates-nek hívták az ellenfelet. A sorsdöntő szakaszokhoz érve látszott, hogy a Movistar nem Quintanában, hanem kizárólag benne bízhat. Valverde nem bírta végig a három hetet, és végül ötödik lett. Utoljára 2016-ban állt GT-dobogón (a spanyol körön 2014-ben), most viszont világbajnoki trikóban valószínűleg a Top 3-al is elégedett lenne. Főleg úgy, hogy az első héten már nyert szakaszt.

000_1K45VW.jpg Fotó: Europress/AFP

"Vasárnap rendben voltam, de Roglic is. Éreztem, hogy meg kell próbálni valamit, és végül is a piros trikóssal együtt adtunk 40 másodpercet a többieknek"
- mondta a tegnapi befutó után Valverde, akit az egyik spanyol riporter - valószínűleg persze csak viccesen - 'abuelónak' vagyis nagypapának nevezett.

"Hiszek a győzelemben, de most még nem látom, hogy és hol lehetne megfogni Roglicot. Harcolni fogok, az biztos, ha úgy alakul, akkor még a második helyért is. A nagypapa egyelőre még nem mondta ki az utolsó szót."


(Forrás: részben - AS)

Hozzászólások