ES Bringa - TDU5: Nizzolo megvillant, már Impey vezet összetettben
TDU5: Nizzolo megvillant, már Impey vezet összetettben
Fotó: Europress/AFP

TDU5: Nizzolo megvillant, már Impey vezet összetettben

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/25 09:42
Két versenyző, az NTT sprintere, Giacomo Nizzolo, és a címvédő Daryl Impey lehet igazán elégedett a Tour Down Under 5. szakaszát követően. Az ausztrál versenyző a napközben szerzett jóváírásoknak köszönhetően átvetett Porte-tól az összetett első helyét, Nizzolo pedig a komplett mezőnyt meglepte a mezőnyhajrában.

Pedig szintrajz alapján nem volt ez egy kifejezetten nehéz szakasz, ugyan 20 kilométerrel a cél előtt ott volt a 1.5 kilométer hosszú (és 9%-os) Kerby Hill, de ez papíron senkinek nem okozhatott problémát. Bár az összetett esélyesek meghúzták az emelkedőt - ami Ewannek például láthatóan rosszul esett - végleg egyetlen sprinter sem szakadt le.


A hajrában ott volt mindenki, vagyis Nizzolo minőségi ellenfeleket legyőzve nyerte a szakaszt. Az NTT versenyzője mögött - a sérült Viviani helyett sprintelő - Consonni lett a második, és Bennett a harmadik. 

Impey menet közben kétszer is szerzett jóváírást, úgyhogy átvette Porte-tól a narancssárga trikót. A Mitchelton-Scott versenyzője úgy mehet neki a Willunga Hillnek, vagyis a mindent eldöntő utolsó szakasznak, hogy két másodperccel vezet Richie Porte előtt. Aki (!) 2014 óta legyőzhetetlen ezen a hegyen.


📺 A 2020-as TDU-ról január 30-án 23 órától összefoglalót mutatunk az Eurosporton.
Hozzászólások