ES Bringa - TDU4: Újabb sprint, újabb Ewan győzelem
TDU4: Újabb sprint, újabb Ewan győzelem
Fotó: Europress/AFP

TDU4: Újabb sprint, újabb Ewan győzelem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/24 08:57
A tegnapi hegyi befutós szakasz után ezúttal egy mezőnyhajrás nap várt a TDU mezőnyére. Ewan vagy Bennet? Viviani bukása után nagyjából így szólt a kérdés, bár a formája alapján Philipsen sem volt teljesen esélytelen.


Annak ellenére, hogy 16 kilométerrel a cél előtt egy oldalszeles részen a Jumbo-Visma komolyan meghúzta a sort, nem esett szét a mezőny, bár a komoly tempó következtében többen buktak. A sprinterek viszont elől maradtak, Ewant kiválóan védte a csapata, a Lotto sprintere aztán egy az egyben - senkitől sem zavartatva - simán meg is verte Sam Bennetet.

A pontversenyt vezető Jasper Philipsen tisztán harmadik, a sérült Viviani (két nappal ezelőtt esett) ezúttal kimaradt a hajrából.


Richie Porte gond nélkül lehozta a napot, megtartotta az első helyét összetettben, de már csak három másodperccel vezet a tavalyi győztes Darly Impey előtt. 

Ewan holnap könnyedén megszerezheti a harmadik győzelmét, de a várható oldalszél mellett, a cél előtt 20 kilométerrel elhelyezkedő emelkedőre is figyelnie kell. Ha ezt túléli, nagyon nehezen fogja bárki is megállítani. A Lotto ausztrál sprintere úgy tűnik olyan formában van, mint 2017-ben, amikor (!) négy sprintet és ponttrikót nyert a TDU-n.


📺 A 2020-as TDU-ról január 30-án 23 órától összefoglalót mutatunk az Eurosporton.
Hozzászólások