ES Bringa - TDU 5: A hősies Bevin és Philipsen sprintje
TDU 5: A hősies Bevin és Philipsen sprintje
Fotó: Europress/AFP

TDU 5: A hősies Bevin és Philipsen sprintje

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/19 09:43

Egy pillanat alatt majdnem minden megváltozott. Tíz kilométer volt hátra a TDU utolsó előtti szakaszából, amikor a mezőny közepén hatalmas bukás történt, és ebbe belekeveredett az összetett éllovasa Patrick Bevin is.

Bár elsőre elég aggasztó volt az új-zélandi versenyző állapota (konkrétan járni is alig bírt), visszaült a kerékpárjára, és elkapta a főmezőny. Így a trikót is megtartotta.

Már ez sem volt kis meglepetés, de aztán jött az UAE-s Jasper Philipsen (pontosabban előbb Caleb Ewan, akitől utólag elvették a győzelmet) és behúzta/megkapta a szakaszt.

Az első profi idényét, így értelemszerűen az első WT-versenytét futó 20 éves belga kerékpáros, így Sagan és Van Poppel előtt nyerte a sprintet, aminek érdemi részéből Viviani most kimaradt. Ewant pedig a szabálytalan manővere, és az utolsó kilométeren belül történt "fejelgetés" miatt, a főmezőny utolsó (83.) helyére soroltak vissza.

Összetettben tehát olyan szempontból nincs változás, hogy a holnapi Willunga Hill előtt még Bevinnél a trikó, de egy részhajrá miatt Impey öt másodperccel közelebb került hozzá. Így kettőjük között már csak hét a differencia.

Izgalmas lesz az utolsó szakasz! 

Hozzászólások