ES Bringa - Pogacar szerint semmi hihetetlen nem volt a tavalyi touros időfutamában
Pogacar szerint semmi hihetetlen nem volt a tavalyi touros időfutamában
Fotó: Europress/AFP

Pogacar szerint semmi hihetetlen nem volt a tavalyi touros időfutamában

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/20 17:13
Rajt "hazai" pályán az UAE Touron, aztán Tour de France, aminek címvédőként vághat neki, majd olimpia, végül a Vuelta. Kemény és intenzív évre készül Tadej Pogacar, akit a tervek szerint 2021-ben csak és kizárólag World Tour versenyen láthatunk.

Az UAE Tour után ugyanis elmegy a Strade Bianchéra lenyomja a Tirrenót és a baszk kört, indul a Fleche Wallonne-on meg a Liége-n, a Tour előtti főpróbának pedig ismét Dauphinét használja.

"Az előző télhez képest annyit változott az életem, hogy egy kicsit több szponzor- és média megkeresésre kell válaszolnom, de amúgy semmi extra nem történt. Amikor lehet, ugyanúgy eljárunk Urskával vacsorázni, és ugyanabban a kis monacói lakásban lakom Formolo meg Conti szomszédjaként, mint korábban. De nem kezdtem őrült költekezésbe, a legköltségesebb kiadásom az volt, amikor karórákat vettem ajándékba a csapattársaimnak."

Egy pillanatig nem volt kérdés számára, hogy idén is a Touron indul, azt viszont határozottan visszautasítja, hogy tavaly csodával határos módon, esetleg csapattársak nélkül nyert.

"Hallottam, hogy a Jumbós dokumentumfilmben miket mondtak Dumoulinék, de szerintem a pillanat hevében beszéltek úgy, ahogy. Érthető volt a csalódottságuk, hisz akkor vesztették el a sárgát. Szerintem semmi hihetetlen nem volt az időfutamomban. Lehet, hogy meglepő volt, ezt elismerem, de biztosan nem hihetetlen" - mondta Pogacar, az UAE Emirates csapatbemutatóján.

ErH3r36XMAAOiuA.jpgFotó: twitter

"Alaposan felkészültünk mindenre, és erős voltam a harmadik hét végén. Illetve nagyon jó napom volt, Primoznak meg kevésbé. Ennyi a történet. Csapat nélkül pedig nem lehet nyerni, ebben mindenki biztos lehet. Most érkezett hozzánk 4 új versenyző, akik még többet hozzátehetnek a csapatunkhoz. Akár már a Touron, ami nagyon más, mint a tavalyi volt: kicsit több az időfutam, amiben javulnom kell, de ettől még tetszik. Címvédőként viszont mindenki rám fog vadászni, ez teszi majd nehézzé az egészet." 

De Pogacart azért nem a kihívásoktól kifejezetten tartó versenyzőnek ismertük meg.

"A kétség mindig bennem van, hogy mennyit tudok előrelépni egy tél alatt, de félni nem félek. Itt inkább az a kegyetlen, hogy elég egy rossz kanyarvétel, megsérülsz, és minden terved elúszott. Nagyon komoly mezőny lesz a Touron, de nekem az a célom, hogy erősebb legyek az előző évemhez képest."

Gazzetta

Hozzászólások