ES Bringa - Szlovén dominancia a Vueltán: Pogacar nyert, Roglic még jobban elhúzott
Szlovén dominancia a Vueltán: Pogacar nyert, Roglic még jobban elhúzott
Fotó: Europress/AFP

Szlovén dominancia a Vueltán: Pogacar nyert, Roglic még jobban elhúzott

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/06 18:25
Lehet, hogy páran féltették Roglicot a Los Machucos-tól, de ma pontosan kiderült, hogy ő az ilyen brutális falakon is nagyon erős. Akárcsak Pogacar, aki újabb szakaszt nyert, és átvette Lopeztől a fehér trikót. Valverde és Quintana jóváírásokkal együtt bő fél percet kapott, vagyis Roglic tovább növelte az előnyét.


Ez történt 
Két szökős nap után szinte biztos volt, hogy a mai szakasz már az összetett esélyesekről fog szólni, és ehhez a terep is adott volt. Összesen hét hegy, utoljára a brutálisan meredek Los Machucos, ahol gyakorlatilag el is dőlt a szakasz. Ma nem lehetett esélyük a szökevényeknek.

Elsőként a nagy nevek közül ugyan Quintana indult meg, a helyenként (!) 25%-os részeket is tartalmazó 6.5 kilométer hosszú falon, de ő csak egy picit tudott elgurulni. Pogacarral és Roglic-al ellentétében. Az ő tempójuk előbb Lopeznek, majd idővel Valverdének is sok volt, szépen elgurultak, és együtt haladtak a célig, Miközben a két Movistaros próbálta minimalizálni a veszteségeket. Nem ment el nagyon a két szlovén versenyző, de ilyen hegyen ez nem is lett volna könnyű. A nagyjából fél perces előnyüket viszont gond nélkül tartották, érezhető volt pár kilométerrel a befutó előtt, hogy őket már nem fogják utolérni.

Roglic végül úgy tűnt, hogy "odaadta" a szakaszt a fiatal Pogacarnak, mert neki tökéletesen megfelelt a második hely. Így is adott 27 másodpercet a Quintana-Valverde kettősnek, és ehhez még nem is tettük hozzá a jóváírást. Pogacar már harmadik összetettben (és övé a fehér trikó), ráadásul két nagyon komoly hegyi szakaszt nyert meg élete első háromhetesén. Roglic meg a lehető legjobban kijött ebből a napból, hisz az előnye már 2.25 Valverde előtt.

A 13. szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT


A szakaszgyőztes - Tadej Pogacar (UAE Emirates)
Húsz éves, GT-újonc, ez élete első háromhetese, de megint elképesztően nagyot ment. Már harmadik összetettben, viszont még mindig ott a nagy kérdés: mi lesz vele a harmadik héten?

A nap száma - 20
Pogacar 20 évesen és 250 naposan nyerte meg a második szakaszát, ennyire fiatalon ez korábban soha senkinek nem sikerült a spanyol körön.

A nap mondása
"Nem volt tervben az újabb szakaszgyőzelem, mert eléggé fáradtnak éreztem magam a rajtnál. Az lett volna a lényeg, hogy ma ne kapjak sokat." (Tadej Pogacar)

Ez jön 
Szombaton Oviedóba érkezik a mezőny, megvan az esély a mezőnyhajrára. Bár egy ilyen nap után ki tudja, hogy mit bírnak a sprinterek.

A 14. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport 

Hozzászólások