ES Bringa - Szerződéshosszabbítás és Giro, ezek lesznek Nibali következő feladatai
Szerződéshosszabbítás és Giro, ezek lesznek Nibali következő feladatai
Fotó: Europress/AFP

Szerződéshosszabbítás és Giro, ezek lesznek Nibali következő feladatai

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/10/05 16:20

A csigolyatörés miatt a Vuelta és a vb is elúszott, de Nibali még nem fejezte be ezt az évet.
Hisz lassan itt a Lombardia, az egyik kedvenc egynaposa. De ezen kívül is lesz még feladat. Rögtön most hétvégén, az általunk is közvetített Giro dell'Emilián.


A mostani idény - A Touron összeszedett sérülés azért elég rendesen keresztülhúzta Nibali számításait, így sem a Vueltán, sem a világbajnokságon nem alkotott kiemelkedőt. Mindkét versenyt befejezte, de egyszer sem tudott főszereplő lenni. Azt a fantasztikus Sanremo-győzelmet viszont senki nem veszi el tőle...

A következő szezon  - Bár a hivatalos útvonal bemutatóra még nem került sor, az olasz sajtóban már kész tényként kezelik azt a hír, miszerint Nibali jövőre visszatér a Giróra. Azt most még nem pontosan tudni melyik tavaszi egynaposon áll rajthoz (idén ugye pályafutása során először megpróbálta a Flandriát), de az szinte biztos, hogy nem Argentinban kezdi az évet.

Az idei célok - A tervek szerint három versenyen indul, három fontos olasz egynaposon. Először a szombati, általunk is közvetített Emililán láthatjuk (tavaly második lett csapattársa, Visconti mögött), aztán jön Tre Valli Varesine, majd a Lombardia. Amit az elmúlt három évben kétszer megnyert. Először ugye nem is akármilyen lejtmenettel...

Világbajnokság vagy Olimpia? - Ez egy nehéz kérdés, és ugye nem is jövőre aktuális.Tehát minden attól függ, hogy Nibali 2020-ban milyen formában lesz. Hisz akkor a hírek szerint egyrészt egy brutálisan kemény svájci világbajnokságot rendeznek, másrészt ott a hegyimenők számára ideális olimpiai pálya. Mondjuk Valverde 38 évesen is megmutatta, hogy soha nem késő.

Szerződés - Amikor elindult a Bahrain-Merida projekt, Nibali három éves szerződést írt alá. Ez a következő idény végén lejár, de állítólag mindkét fél hajlik a folytatásra. Az olasz versenyző a hírek szerint további két évig még biztosan maradna.

Hozzászólások