ES Bringa - Soler elnézést kért, a csapat szerint fel kell nőnie
Soler elnézést kért, a csapat szerint fel kell nőnie
Fotó: Europress/AFP

Soler elnézést kért, a csapat szerint fel kell nőnie

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/02 19:10

Egy nappal az emlékezetes események után nyilatkozott a fiatal spanyol versenyző, aki már bánja, hogy elvesztette a fejét. 

A vasárnapi andorrai szakasz egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor Movistarnál rászóltak a szökésben tekerő Marc Soler fülére, hogy álljon meg és segítse a támadásban lévő Nairo Quintanat. A fiatal spanyol ugyan megtette amit a csapat kért, de látványosan nem fogadta jól a döntést. 

Soler visszaállt és tempót ment kolumbiai csapattársának, de ez se volt elég ahhoz, hogy Quintana utolérje az időközben ellépő Pogacart, így a Movistar lecsúszott a szakaszgyőzelemről .

Viszont Quintana 25 másodpercet adott minden más esélyesének és a szakasz után felvehette a piros trikót. A csapatnál így elégedettek az eredménnyel, de Pablo Lastras sportigazgató szerint is tisztázni kell a kialakult helyzetet:

"A képek egyértelműen megmutatják mi történt, nem fogjuk tagadni. Felelősséget kell vállalnunk és tisztázni a helyzetet."

Márpedig a helyzet a csapat szerint jelenleg egyértelmű. Soler segítő szerepben van, ezért ha kell, köteles megállni és dolgozni a kapitányáért:

"A második szakaszon sok időt vesztett, ezután megmondtuk neki, hogy innentől segítőként számolunk vele. Egyértelműnek tűnik, hogy ezt nem értette meg, úgyhogy újra el fogjuk neki magyarázni. Nem baj, ha egy versenyző karakteres, de el kell kezdenie figyelni és felnőni. Ha kapitány akarsz lenni, először segítőként kell helytállnod."

Egy nappal a történtek után már maga Soler is úgy látja, hibázott, és elnézést kér csapatától:

"Tisztáztuk a helyzetet. Szeretnék bocsánatot kérni a Movistartól, Nairotól és az egész csapattól is."

Quintana egyébként nyilvánosan nem vette rossz néven Soler viselkedését, a szakaszt követő interjúban csak a fiatal versenyző segítségét köszönte meg. Ennek ellenére a spanyol úgy érezte, tette további magyarázatot igényel:

"Sose voltam még ilyen helyzetben. Ilyenkor rengeteg gondolat fut át az agyadon és elvisz a pillanat heve. Tiszta fejjel átgondolva viszont tudom, hogy azért vagyunk itt, hogy Nairoért és Alejandro (Valverdéért) dolgozzunk, hogy megnyerhessék a versenyt. Megbántam amit tettem, nem fog még egyszer előfordulni."  


Szöveg: Szabó Bence
Forrás: cyclingnews.com

Hozzászólások