ES Bringa - Eligazolhatnak a Yates-tesók, de nem egy irányba mennének
Eligazolhatnak a Yates-tesók, de nem egy irányba mennének
Fotó: Europress/AFP

Eligazolhatnak a Yates-tesók, de nem egy irányba mennének

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/06 09:58
Elég komoly a bizonytalanság a Mitchelton-Scott körül, és hiába maradhat a régi tulajdonos, Garry Ryan kezében a csapat, könnyen lehet, hogy a két legnagyobb név távozni fog. Ráadásul nem egy irányba, ami kifejezetten extra lenne. 

Adam és Simon Yates ugyanis amióta profiként versenyeznek, csak az Orica/Mitchelton-Scott kerékpárosai voltak. 2014-ben igazoltak az ausztrál csapathoz, és ketten együtt 32 győzelmet szereztek a közösen eltöltött majdnem 7 szezon során. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb talán a 2018-as Vuelta, amit Simon nagyon simán és megérdemelten húzott be.

Egyelőre persze még semmi nem hivatalos velük kapcsolatban, csak pletyka szintjén merült fel a Yates-tesók távozása. A Cyclingweekly úgy tudja, hogy Simont a Trek, Adamet pedig az Ineos vinné.

Ha mindez megvalósulna, 2014 óta először nem tekernének egy csapatban, ami nyilván kicsit furcsa lenne számukra, de ha ők már tudnak valamit a Mitchelton jövőjéről (az ex bahraines Brent Copeland személyében új menedzser érkezett a csapathoz), akkor nem lenne meglepő a távozásuk.

GettyImages-1131151468-2-920x613.jpgFotó: twitter

A lejáró szerződésé versenyzők közül Thibaut Pinot már hetekkel korábban szerződést hosszabbított az FDJ-vel, és a hírek szerint Chris Froome sem fog év közben váltani

A Yates-tesók mellett viszont Romain Bardet, Rigoberto Uran, a 30. születésnapját nemrég ünneplő Fabio Aru, Rafal Majka, Maximilian Schachmann, Laurens De Plus (állítólag az Ineos vinné) és David Gaudu szerződése is lejár 2020 végén. 

Ugyancsak nagy kérdés, hogy mi lesz a főszponzort kereső CCC-vel, mert a hírek szerint Jasper Stuyven mellett Greg Van Avermaet iránt is érdeklődik az Israel Start-up Nation.

Hozzászólások