Simon Yates fantasztikus!

shadow

A Gran Sasso után, itt a második szakaszgyőzelem. Simon Yates eddig is nagyon meggyőzőnek tűnt, de akkor mit mondunk rá a mai nap után? A rózsaszín trikós Yates a mai Scarponi-emlékszakaszon agresszíven ráment a befutóra, és a jóváírással együtt, hat másodpercet adott a második helyen záró Tom Dumoulinnek. Vagyis már negyvenhéttel vezet a címvédő előtt. 

Ez történt
A tegnapi történések fényében sokáig szépen csendben zajlott a Scarponi-emlékszakasz, melynek keretén belül a mezőny ellátogatott Filottrano városába (a részhajrát el is vitte a szökésben tekerő Luis Leon Sánchez). Aztán az osimói befutóhoz közelítve rákapcsolt a mezőny, és a Stybar-Wellens páros próbálkozása után, jött az igazi támadás Simon Yates-től. A 16%-os falon a rózsaszín trikós ismét fantasztikusan indult meg, egyedül Dumoulin próbálta vele tartani a lépést. Yates elvitte a szakaszt (és a 10 mp-es bónuszt), így tovább növelte az előnyét összetettben. Az esélyesek közül mindenki kapott, Pinot 8, Aru 21, Froome 40 mp hátránnyal érkezett meg. Ez a nap megint tökéletesen alakult Simon Yates szempontjából.

A szakaszgyőztes - Simon Yates (Mitchelton-Scott)
Agresszív versenyzést ígért, és eddig tartja is a szavát. Yates-nek minden egyes másodpercre szüksége lehet az időfutam miatt. Már a második szakaszát nyerte rózsaszínben, ami nagyon komoly teljesítmény.

A nap száma - 3.20
Ennyi a hátránya összetettben Chris Froome-nak. De az Aru-Lopez kettős sincs három percen belül Yates-hez képest!

A nap mondása
"Őszinte leszek. A pályabejáráson elszenvedett bukás, eddig igencsak befolyásolta a teljesítményemet. De nem fogom feladni a harcot."
(Chris Froome)

Ez jön holnap
Csütörtökön az imolai autóverseny pályán lesz a befutó, szinte biztos a mezőnyhajrá. Jó esély van egy újabb Viviani-Bennett összecsapásra. Ezúttal is 13.00-kor kezdünk az Eurosporton.