ES Bringa - Sima Jumbo-Visma-győzelem a csapatidőfutamon
Sima Jumbo-Visma-győzelem a csapatidőfutamon
Fotó: Europress/AFP

Sima Jumbo-Visma-győzelem a csapatidőfutamon

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/07 18:44
Majdnem huszonnyolc kilométer egy kifejezetten gyors pályán: vasárnap a brüsszeli csapatidőfutammal folytatódott a Tour de France. A rajt előtt még azt találgattuk, ki lehet az új sárga trikós, ehhez képest a Jumbo-Visma eléggé megverte a mezőnyt, így Teunissen tovább növelte az előnyét összetettben.


Ez történt 
Az első olyan nap, ahol érdemi különbségek alakulhattak ki az összetett esélyesek között. A franciák nagy reménysége Romain Bardet nem véletlenül tartott a csapatidőfutamtól, hisz ő is érezhette, hogy szinte az összes riválistól kapni fog. Magában talán így volt ezzel Nairo Quintana is, és olyan szempontból nem történt meglepetés, hogy ez a két versenyző tényleg hátrányba került a nap végére. Bardet most 1.29-re, Quintana pedig 1.15-re van a legjobban álló összetett esélyestől, Steven Kruijswijktől. 

A Jumbo-Visma óriásit ment, 20 másodperccel verték a sokáig vezető Ineost, így Teunissen tovább növelte az előnyét összetettben. És ha a bukás lehetőségét kivesszük a képből, a sárga trikót akár a 6. szakaszig meg is őrizheti.

Az esélyesnek tartott csapatok közül talán a Quick-Stepnél és a Mitchelton-Scottnál nem túl boldogok, kellemes meglepetés viszont a CCC-Katusha duó szereplése.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Jumbo-Visma
Az első két nap róluk szólt, kiválóan kezdték a Tourt. Már csak az kellene a teljes sikerhez, hogy a tavaly 5. helyen záró Kruijswijkkel is minden rendben legyen a hegyeken.

A nap száma - 57.2
Ilyen átlagot ment a mai 27,6 kilométeren a Jumbo-Visma.

A nap nyilatkozata
"Ahhoz soha nem lehet hozzászokni, ha szakaszt nyersz a Touron."
(Mike Teunissen)

Ez jön 
Kifejezetten érdekes, már-már Alaphilippre írt befutó. Hosszú lesz a hétfői szakasz, hisz 215 km a táv.

A 3. szakasz szintrajza: 
ITT
TV: 12.00 - Eurosport

Hozzászólások