ES Bringa - Semmit nem tudnak jövőjükről a megszűnő Katusha versenyzői
Semmit nem tudnak jövőjükről a megszűnő Katusha versenyzői
Fotó: Europress/AFP

Semmit nem tudnak jövőjükről a megszűnő Katusha versenyzői

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/18 09:32
Bár már hetek óta hivatalos, hogy jövőre az Israel Cycling Academy csapata veszi át a Katusha helyét a World Tourban, a megszűnő orosz csapat szerződéssel rendelkező bringásai még mindig semmilyen információt nem kaptak jövőjükkel kapcsolatban. 


Október elején úgy tűnt, végre pont kerül a régóta húzódó "Katusha-saga" végére, hiszen az Israel Cycling Academy csapata bejelentette, hogy jövőre átveszik a megszűnni készülő orosz sor helyét a World Tourban, tizenegy, a következő évre is élő szerződéssel rendelkező versenyzőjüknek pedig helyet biztosítanak a keretben. A helyzet azonban mégsem ilyen egyszerű.

Az említett tizenegy bringás, köztük olyan nevek, mint Alex Dowsett vagy Nils Politt, még semmilyen hivatalos információt nem kaptak a csapat új vezetésétől azzal kapcsolatban, hogy számolnak-e velük a következő idényben. Szerződésük viszont köti őket, így hiába kapnának máshonnan is ajánlatokat, nem kezdhetnek tárgyalásba más csapatokkal sem. A nehéz helyzetbe került versenyzők egyik, Harry Tanfiled beszédesen foglalta össze a problémát:

"Isten tudja mi fog történni 2020-ban. Semmi információnk nincs, abszolút semmi. Az egyetlen hivatalos értesítés amit kaptunk, még júliusban jött, hogy a csapat megszűnik. Szeptember óta vagyok kapcsolatban más csapatokkal, de az élő szerződésem miatt nem tehetek semmit. Remélem valami történni fog, különben nagyon megszívtam."   

043_05367684.jpg Fotó: Europress/AFP

Valamivel szerencsésebb helyzetben voltak azok a versenyzők, mint a belga Steff Cras, akiknek szerződés az idény végén lejárt, hiszen bár a jövő számukra is bizonytalan, legalább megkezdhették a tárgyalást más csapatokkal:

"Szerencsés voltam, hogy volt lehetőségem csapat után nézni, nem úgy mint a többieknek. Végül a Lottohoz kerültem, örülök, hogy végre továbbléphetek. "

Ennek ellenére a belga versenyző kifejezetten rossz érzésekkel fog visszatekinteni az idei szezonra:

"Olyan volt ez, mint egy elvesztegetett év nekem és a csapatnak. Már az elején sejtettük, hogy valami nem stimmel. Ráadásul azzal is problémánk volt, hogy két versenyzővel kevesebb volt a keretben, így akkor is versenyeznünk kellett, ha valaki sérüléssel vagy betegséggel bajlódott, nem volt idő rendesen regenerálódni."   

Cras és pár másik társának szezonja legalább szerencsésen végződött, hiszen találtak maguknak új csapatot. Tizenegy élő szerződéssel rendelkező versenyzőnek azonban még a holtszezon kezdetén is várnia kell, hogy fény derüljön jövőjére. 


Szöveg: Szabó Bence
Cyclingweekly.com

Hozzászólások