ES Bringa - Bennett nyerte az első sprintet, Roglic maradt pirosban
Bennett nyerte az első sprintet, Roglic maradt pirosban
Fotó: Europress/AFP

Bennett nyerte az első sprintet, Roglic maradt pirosban

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/23 18:47
Ahogy azt várni lehetett, ez volt az idei Vuelta eddigi legkevésbé eseménydús szakasza. Három, a hegyekben eltöltött nap után ez persze nem is csoda. A papírformának megfelelően mezőnyhajrá döntött, a győzelmet pedig a Touron is kiváló teljesítményt nyújtó Sam Bennett szerezte meg.

Ez történt

Ketten, Daniel Felipe Martínez és Simon Geschke nem álltak rajthoz a mai napon, előbbi az első napi bukása, utóbbi egy feltételezhető betegség miatt. 

Sokáig egy négyfős szökevénycsoport, Tanfield, Maté, Ezquerra és Smit haladt elöl, a mezőny pedig kényelmes, egy-két perc környéki távolságból követte őket. A szakasz felénél, az erősen oldalszeles részen a Movistar egy kicsit megcincálta a mezőnyt, de szétszaggatnia nem sikerült azt.

Tizenöt kilométerrel a vége előtt érték utol a szökevényeket, úgyhogy jöhetett az idei Vuelta első mezőnyhajrája. A Quick-Step kiváló felvezetést épített fel Sam Bennettnek, az utolsó kanyarból azonban Jasper Philipsen jött ki a legjobban. A belga sprinter hosszú hajrával próbálkozott, de Bennett ki tudott bújni mögüle és lehajrázta őt. 

Összetettben nem történt változás, továbbra is Primoz Roglic vezet Dan Martin és Richard Carapaz előtt. 

A 4. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Sam Bennett (Quick-Step)

Kifejezetten jó éve van Bennettnek. Januárban szakaszgyőzelemmel indított a Tour Down Underen, az újraindulást követően pedig nyert sprintet a Burgosi körön is. A csúcspont azonban egyértelműen a Tour volt, ahol két győzelme mellé megszerezte a zöld trikót is.

A nap száma - 7

Ez volt Bennett idei hetedik szakaszgyőzelme. Ezek közül hármat nagy körön szerzett, kettőt a Touron és eddig egyet a Vueltán.

A nap nyilatkozata

"Ideges nap volt, a vége pedig kifejezetten hektikus. A csapatmunka tökéletesen működött, úgyhogy köszönöm mindenkinek. Az utolsó bal kanyarban volt egy kis helyezkedés, és nem is volt szerintem minden szabályos. Jasper egy kicsit ellépett a végén, de aztán szerencsére sikerült lehagynom." (Sam Bennett)


Ez jön (10.24 - 5. szakasz)

A mai könnyebb nap után szombaton egy közepesen nehéz, dimbes-dombos szakasz vár majd a mezőnyre. Három kategorizált emelkedőt tartogat az útvonal, mely ideális terep lehet akár a szökevények számára is. 

🗺️ Az 5. szakasz szintrajza: ITT 
📺 Eurosport - kb. 15.00 (A Giróval körkapcsolásban! Ismétlés: 21.30)

Hozzászólások