ES Bringa - Saganos szakasz, Sagan-győzelem!
Saganos szakasz, Sagan-győzelem!
Fotó: Europress/AFP

Saganos szakasz, Sagan-győzelem!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/10 16:22
Két komoly emelkedő az utolsó harminc kilométeren belül, sorra leszakadó sprinterek, majd egy szép Sagan-győzelem, az első igazi hegyi befutós nap előtt. Alberto Contador megmondta, csütörtökön tényleg elkezdődik a Tour! 

Ez történt 
Négy szökevény - a pöttyösért harcoló Tim Wellens (Lotto-Soudal), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin), Simon Clarke (EF Education First) és Toms Skujins (Trek-Segafredo) - nézte ki magának a szerdai elzászi szakaszt, melynek utolsó harminc kilométere két komolyabb emelkedőt is tartalmazott. Az utolsó előtti mászás során, a Trois-Epis-en szépen kezdtek leszakadni a sprinterek, Colbrelli, Matthews, és persze Sagan azonban gond nélkül elől maradt. Wellens a ma megszerezhető 14 hegyi pontból, 10-et elvitt, így a hajrában már nem nagyon izgatta magát azon, hogy Skujins betámadta a szökevénycsoportot. 

Messze ő sem jutott, az utolsó, 4.5 km hosszú emelkedő közepén őt is elkapták. Se felfelé, se lefelé nem voltak támadások, egyedül Rui Costa volt olyan bátor, hogy már a colmari befutó előtt, a sík részen próbáljon elgurulni. 

De ott és akkor már nem lehetett elmenni, jött a mezőny, és jött Sagan, aki zöldben lenyomott mindenkit. Mögötte Van Aert lett a második és Trentin a harmadik.

Az összetett esélyesek kivétel nélkül az első csoportban gurultak be, szóval az állás nem változott. Leszámítva Van Aert hátrányát, hisz ő a második helyével szerzett 6 másodperc jóváírást.

De a lényegi különbségek úgyis holnap fognak kialakulni.

A szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT 


A szakaszgyőztes - Peter Sagan (Bora)
A csapatidőfutamot nem számolva ötödiknél még nem volt rosszabb ezen a Touron, szóval érett már ez a győzelem. Ráadásul 30 pontos befutót vitt el, ami a zöld trikó miatt neki külön fontos volt. 

A nap száma - 12
Sagan tizenkettedik alkalommal nyert szakaszt a Touron.

A nap mondása 
"Ott kell lenni, és jön a győzelem. Én most ott voltam, mert hittem benne. Ilyen mezőnyben kell azért a szerencse is az első helyhez." (Peter Sagan)

Ez jön 
La Planche de Belles Filles, vagyis az első hegyi befutós nap. Kemény szakasz lesz, 12.55-kor kezdünk az Eurosporton.

Az 6. szakasz szintrajza: ITT
Az utolsó hegy szintrajza: 
ITT
TV: 12.55 - Eurosport (ismétlés: 21.00 - Eurosport)

Hozzászólások