ES Bringa - Mit keresett van Aert egyáltalán a sprintben?
Mit keresett van Aert egyáltalán a sprintben?
Fotó: Europress/AFP

Mit keresett van Aert egyáltalán a sprintben?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/10 09:24
Nem változtat meg semmit, Sagan sem lesz már beljebb vele, de ettől még érdekes felvetés lehet az, amit Johan Bruyneel hozott fel a legutóbbi podcastjében. A kérdés így szól: mit keresett Wout van Aert egyáltalán a szerdai hajrában?

Hisz nyert már korábban két szakaszt, pontosan bizonyította, hogy ebben a műfajban a világ egyik legjobbja, kifejezetten gyors, hihetetlen sokoldalú, és egy oldalszélben végigmelózott nap végén is tud nyerni. De miért hajrázott tegnap?

Nyilván a választ annyival is elintézhetnénk, hogy azért mert gyors, és megpróbált harmadszor is sprintet nyerni. Hisz Roglic már biztonságban volt, és egy nyugis nap végén mehetett rá egyedül a szakaszra.

De ahogy Bruyneel is kiemelte, a Touron nincs nyugis sprint, egy mezőnyhajrá alapból mindig kicsit őrült és veszélyes dolog, szóval ebben igenis volt kockázat.


Mi lett volna akkor, ha Sagan úgy meglöki van Aertot, hogy elesik, és a Jumbo elveszít egy ennyire értékes embert? Hisz ő korábban már bizonyította, hogy akár a hegyeken is képes minőségi munkát végezni. A Tour pedig amúgy is a spórolásról szól, és egy ilyen hajrá tetszik, nem tetszik, ott marad a lábakban (főleg neki, aki előtt nincs vonat, és egyedül érkezik a sprintre). A belga versenyző még soha nem ment végig háromhetesen, így nem is tudja azt, milyen más "műfaj" a harmadik hét.

Bruyneel szerint a Jumbo (három szakaszgyőzelem birtokában) nyugodtan mondhatta volna van Aertnak, hogy köszönjük, amit eddig tettél, szuper vagy, de ma nem hajrázol. Hisz annál te fontosabb ember vagy számunkra, és nagyon kellesz a Tour utolsó hetére.

Mivel a sárga trikóért jöttünk.

Hozzászólások