ES Bringa - Sagan hozta a show-t, Valter Attila hat helyet jött előre összetettben
Sagan hozta a show-t, Valter Attila hat helyet jött előre összetettben
Fotó: Europress/AFP

Sagan hozta a show-t, Valter Attila hat helyet jött előre összetettben

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/13 18:04
Peter Sagan elvitte a show-t a Girón, egy egészen elképesztő, 130 kilométeres szökés után nyerte a keddi szakaszt. Fuglsang a nap nagy vesztese, ő egy hajrában kapott defekt miatt, 1.15-öt kapott az összetett esélyesek sorától. Joao Almeida megszerezte a harmadik helyet (és a bónuszt), Valter Attila  2.11 hátránnyal jött meg.

Ez történt

Szomorú hírekkel indult a nap, hisz kiderült, hogy a csapatot érintő pozitív koronavírus-teszt miatt, a komplett Jumbo és Mitchelton-Scott feladni kényszerült a Girót, és hasonló okok miatt Matthews sem folytathatta a versenyt.

A show-t Sagan szállította, hisz már 40 kilométer elteltével elindult, elég nehéz helyzetbe hozva ezzel az FDJ-t. Nem csak a részhajrát vitte el, hanem tovább is ment, láthatóan elindult a szakaszért, ami 90 kilométerrel a cél előtt azért elég vad gondolatnak tűnt. De az FDJ nem üldözött tovább, picit megnyugodott a mezőny, Sagan pedig durván nyomta elől. Swift tartott ki vele a legtovább, az utolsó emelkedőn azonban ő is leszakadt, maradt Sagan és egy sokáig emlékezetes szóló. 

Hátul is volt dráma, előbb Domenico Pozzovivo, majd - pont a legrosszabb pillanatban - Jakob Fuglsang is defektet kapott, az Astana kapitánya végül 1.15-öt kapott az esélyesek sorától.

Sagan mögött, a főmezőnyt betámadó Brandon McNulty lett a második, a rózsaszín trikós Joao Almeida elvitte a harmadik helyet (és a 4 másodperces bónuszt), így a portugál versenyző növelte is az előnyét összetettben.

Valter Attila sokáig ott volt az élmezőnyben, csak a hajrában szakadt le egy picit, végül 2.11-et kapott a szakaszgyőztes Peter Sagantól. Ezzel együtt a mai teljesítményével - és a pozitív koronavírus-tesztek következtében - Ati 6 helyet előrébb jött összetettben, vagyis 10 szakasz után a 22. helyen áll.

A 10. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Peter Sagan (Bora)

Úgy nyert, ami tényleg csak rá jellemző: nem maradt el a show. 130 kilométert volt szökésben, először győzött a tavalyi Tour óta. Erről a napjáról még sokat fogunk beszélni. 

A nap száma - 6

Nyilván ebben a pozitív koronavírus-tesztek is benne vannak, de Valter Attila ma 6 helyet előrejött összetettben. 

A nap nyilatkozata

"A rám jellemző módon nyertem, úgy, ami tényleg az én stílusom." (Peter Sagan)

Ez jön (11. szakasz - 10.14)

Szerdán irány Rimini, ha semmi nem kavar be, jöhet egy mezőnyhajrá.

🗺️ A 11. szakasz szintrajza:  ITT  
📺: Eurosport 1 - 12.25  (ismétlés: 19.00)

Hozzászólások