ES Bringa - Sagan: "Tudok még javulni, meg fog jönni az a forma, ami kell"
Sagan: "Tudok még javulni, meg fog jönni az a forma, ami kell"
Fotó: Europress/AFP

Sagan: "Tudok még javulni, meg fog jönni az a forma, ami kell"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/10 09:30

Noha az eddigi tavasza alapján elmondható, hogy nincs élete formájában, Peter Sagan és csapata magabiztosan várja a Roubaix-t és a Liège-t.

Nem ment rosszul a Flandrián, megjött az esélyesek csoportjával, de láthatóan nem volt olyan erőben, mint 2016-ban, amikor győzni tudott, így most végül tizenegyediként zárt.

"Nem vagyok már ugyanaz a versenyző, mint 2016-ban" - mondta Sagan. "A verseny az idén nagyon más volt, mint a korábbi években, és én is nyilvánvalóan más vagyok, mint három éve."

Kőkemény verseny volt a vasárnapi, elsősorban Greg Van Avermaet és Wout Van Aert próbálták meg szétszedni a mezőnyt, míg Sagan inkább csak tette a kereket, és a sprintre tartogatta magát. Alberto Bettiol azonban meglepő támadást indított a Kwaremonton, amire a többieknek nem volt már válasza.

"Iszonyú kemény verseny volt. Bettiol megragadta az esélyét, és mindenkit meglepett azzal, mennyire erős. Van der Poel és Greg is nagyot mentek, de a végén senki nem tudott már újítani."

A bennfentesek szerint az a betegség, ami még a Sierra Nevadában, a Tirreno előtt sújtotta Sagant, nagyban hátráltatta a klasszikusokra való felkészülését. Miután negyedik lett a Sanremón, a csapat bizakodni kezdett a flamand egynaposok előtt, azonban az igazán jó eredmények elmaradtak. Így Sagan továbbra is egy győzelemmel áll a szezonban, még az év elejéről.

"Üldözzük a jó formát és a jó eredményeket" - mondta Patxi Vila, Sagan edzője. "Figyeltem Petert, a verseny végén jobb állapotban volt, mint a közepén. Úgy érzem, jön az a forma, de valahogy még nem az igazi."

sagan2.jpg Fotó: Twitter

"Furcsa egy verseny volt" - mondta Daniel Oss. "Nagyon nagy volt a tempó, mindenki nagyon komoly erőket mozgósított. Mind fáradtak voltak elöl, és a határon mentek. Rengeteg kimerült arcot láttam."

Hiába állt rendkívül erős emberekből a Bettiol mögött lévő csoport, mégsem tudtak felérni az olaszra.

"Nem igazán volt együttműködés" - hangsúlyozta Sagan. "Volt egy kis szembeszél, és a legtöbben csak tették a kereket. Időnként volt egy-egy támadás, de valaki mindig visszahozta azt, aki megpróbált ellépni."

Vasárnap jön a Roubaix, melyet Sagan tavaly rendkívül magabiztosan nyert meg. Utána pedig a Liège, ahol most indul majd először.

"Magabiztos vagyok, tudok még javulni. Úgy érzem, meg fog jönni az a forma, ami kell."


(Forrás: velonews)

Hozzászólások