ES Bringa - Sagan pozitív, Viviani szomorú, Fuglsang örül, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta
Sagan pozitív, Viviani szomorú, Fuglsang örül, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta
Fotó: Europress/AFP

Sagan pozitív, Viviani szomorú, Fuglsang örül, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/07 10:31

Mike Teunissen tegnapi meglepetés győzelme után lássuk, hogyan értékelték a szakaszt a kiemelt sprinterek, és a nap egyik legnagyobb vesztese.


Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

"Ahogy mindig, ezúttal is nagyon hektikus volt az első szakasz a Touron. Rögtön az elején kialakult a szökés, amit megpróbáltunk kontrollálni. A részhajrá előtt a kezünkbe vettük az irányítást, és a kockaköves részen meghúztuk a sort, amivel sikerült megszakítani a mezőnyt és ez lehetőséget adott hogy begyűjtsem a részhajráért járó 20 pontot. Ezután sem lassult a tempó, szakasz vége feszült  versenyt hozott, több bukással. A végső sprint előtt, ami nem teljesen volt szokványos, 300 méterrel a cél előtt szinte mindenki lassított, ezt próbáltam kihasználni és egy hosszút nyitni, mindent beleadtam, de egy pár centivel lemaradtam a győzelemről. De sprint már csak ilyen, kicsin múlik, hogy a győzöl vagy vesztesz, de nem kesergek, boldog vagyok, hogy megnyertem a részhajrát, és szereztem 50 pontot a zöld trikóért zajló versenyben, szóval összességében pozitívan értékelem a nyitányt."

Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step)

"Két kilométerrel a cél előtt közvetlenül a csapattársaim mögött voltam, aztán néhány versenyző befurakodott közénk így a megbomlott a sorunk. Néhány pozíciót vesztettem is, így nagy erőt kellett kifejtenem, hogy elkapjam Max (Richeze - szerk.) kerekét, ami sokat kivett belőlem. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy előrébb is végezhettem volna, de később összeértünk Ewannel, így ismét hátrább kerültem. Szomorú vagyok, mert a társak kiváló munkát végeztek, de én nem tudtam ezt befejezni. A következő napokban is próbálkozni fogunk."

000_1IE35Q.jpgFotó: Europress/AFP

Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)

"Egy versenyző bukott előttem, amikor éppen a mezőny elejére próbáltunk jönni, hogy elkerüljük a problémákat. Sajnos lehetetlen volt elkerülni az esést, így én is a földre kerültem. Mit mondjak, nem így képzeltem el a rajtot a Touron. Annak örülök, hogy nem tört el semmim, így tudom folytatni a versenyt. Meglátjuk mit hoz a holnap."

Micheal Matthews (Team Sunweb)

"Kevésbé volt hektikus a verseny, mint ahogyan azt előzetesen vártunk, a szakasz nagy részében nyugodt volt a mezőny egészen az utolsó kilométerekig, a vége viszont meglehetősen stresszesre sikerült. Odáig velem voltak a csapattársak és kiváló munkát végeztek, aztán elvesztek a mezőnyben. Nem volt szélárnyékom, már 300 méterrel a cél előtt el kellett kezdenem sprintelni. Sajnálom, mert úgy éreztem megvan bennem az erő, hogy jobb eredményt érjek el, de ezt egy jó jelnek a veszem következő szakaszokra."

Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)

"Nagyon szoros befutó volt, amikor láttam, hogy Sagan elindul, rögtön raktam rá a kereket. 200 méterrel a cél előtt éreztem, hogy ez nem az én napon lesz, nem pörögtek úgy a lábaim, és a többiek szépen le is hagytak. Azt gondolom kezdetnek ez nem volt a rossz, hétfőn is megpróbálok sprintelni a győzelemért."


Szöveg: Takács Tamás


Hozzászólások