ES Bringa - Sagan: "Nyugi, ott leszek a Sanremón!"
Sagan: "Nyugi, ott leszek a Sanremón!"
Fotó: Europress/AFP

Sagan: "Nyugi, ott leszek a Sanremón!"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/14 10:06

Néhány napja még az sem volt biztos, hogy ott lesz a rajtnál. Hiszen ahelyett, hogy a borás társakkal tekert volna a hegyi edzőtáborban, egy betegség miatt a szobájában feküdt. Öt napig meg sem mozdult, lázas volt és gyomorfájdalmakkal küzdött. Tegnap viszont csak lenyomta a Tirreno csapatidőfutamát. A rövid kihagyás ellenére ígéri, ott lesz a Sanremón. A győzelem lehetőségét viszont még véletlenül sem hozza szóba. Ő már csak tudja, milyen 300 kilométer megtétele után három centivel kikapni.


Peter, az első és legfontosabb kérdés, hogy vagy?
Jobban. Bár a TTT nekem a túlélésről szólt. Ledöntött  egy vírus, lázas voltam, fájt a hasam, öt napig csak az ágyban feküdtem. Négy kilót fogytam.

Lassan itt a Sanremo. Egy verseny, amit még nem tudtál megnyerni. Pedig 2017-ben közel voltál hozzá.
A kerékpársport ilyen. Mész 300 kilométert, és pár centivel veszítesz. De nem frusztrál a dolog. Nem pörgök ilyeneken, azzal semmire nem mennék. A Sanremo gonosz verseny. Nem tudodm ki milyen erőben van. Figyelsz, de nem jössz rá. Elfáradtak volna, vagy csak rejtőzködnek? Aztán ott a nagy kérdés: támadni kellene a Poggión? Még akkor is ha szembe szél van? Nem könnyű.

Mit szólsz az eddigi Quick-Step-fölényhez?
Sok erős srác van a mezőnyben, ők is azok. Nem kell ezen meglepődni, nekik az egynaposok a legfontosabbak. Arra van kihegyezve a soruk.

D1nEhiyWsAAhUCc.jpg Fotó: twitter

Michele Scarponi halála miatt idén is emlékezik majd a mezőny a Tirrenón. Most lesz 10 éve, hogy megnyerte ezt a versenyt...
Emlékszem arra a pillanatra, amikor megtudtam a halálhírét. Egy haverom hívott fel, de nem akartam elhinni. Egyből utánanéztem a neten, mert egyszerűen nem lehetett igaz. Jóban voltunk, sokat poénkodtunk, néha átugrottam hozzá, kávézgattunk, ettünk egy pizzát. Szörnyű, hogy a felesége egyedül maradt a két gyerekkel. Az a minimum, hogy amikor csak tudunk, segítünk nekik.

Más téma: igaz, hogy télen összefutottál Leonardo DiCaprióval?
Igen, nyaralás közben Bora Borán. Odamentem hozzá, kezet fogtunk, és gratuláltam neki. De nagyon nem akartam zavarni pihenés közben.

Még mindig tartod azt a véleményedet, hogy idővel jó lenne egy Sagan-film?
Tetszene a dolog. De nem tudom, ki játszana el. Hogy én saját magamat? Nem, ahhoz már öreg vagyok, hogy ezt is megtanuljam. Ez egy munka és hivatás, ami nem könnyű. Szóval meghagynám egy profi színésznek.


(Forrás: Gazzetta)

Hozzászólások