ES Bringa - Sagan nem sokat változtat
Sagan nem sokat változtat
Fotó: Europress/AFP

Sagan nem sokat változtat

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/11 17:28

Rajt Ausztráliában, tavaszi egynaposok, határozott nem a Giróra, és újabb Tour de France. Röviden így néz ki Peter Sagan 2019-es versenynaptárának első fele. Mert a Touron túl még nyilván nem szabad, és nem is kell tervezni.

A Bora háromszoros világbajnok versenyzője (akit 2021 végéig köt érvényes szerződés a német csapathoz) nem sokat változtat, ragaszkodik a már-már klasszikusnak mondható "feladatokhoz".

"Két éve tekerek a Borában, ahol fantasztikusan érzem magam" - mondta Sagan. "Azért szépen lassan a rutinosabb versenyzők közé tartozom, így ebben az évben már próbálom segíteni a fiatalabbakat is. Ami a 2019-es évemet illeti, megint a TDU-n kezdek, aztán elmegyek az argentin körre, jön egy pici pihenés, majd a sierra nevadai hegyi edzőtábor."


Ezt pedig néhány formába hozó verseny után, a tavaszi egynaposok követik. Sagan elsőként elmegy a Sanremóra, ahol 2011 óta mindig elindult, de nyernie még nem sikerült (a 2013-as és 2017-es második helye volt az eddigi legjobb eredménye). 

"A belga szezonnyitó most kimarad, és valószínűleg a Strade Bianche is. A Tirrenótól kezdve viszont a Liége-ig minden fontos versenyen ott leszek. Az LBL-en még soha nem mentem, az tapasztalatszerzésnek tökéletes lesz."

Az egynaposok után pedig jöhet a Tour de France, és a rekordot jelentő hetedik zöld trikó.
 

Hozzászólások