ES Bringa - Sagan: "Komoly lenne, ha szakaszt tudnék nyerni a Girón"
Sagan: "Komoly lenne, ha szakaszt tudnék nyerni a Girón"
Fotó: Europress/AFP

Sagan: "Komoly lenne, ha szakaszt tudnék nyerni a Girón"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/12/04 10:53
Íme, újra itt van. Utoljára akkor láttuk, amikor október közepén bejelentette, hogy pályafutása során először ott lesz a Girón. Peter Sagan egy rövid nyaralás után, frissen és feltöltődve vághat neki a következő szezonnak, ami - és ez mutatja, mennyire rohan az idő - számára már a (!) tizenegyedik lesz.

De kezdjünk a legfontosabbal: milyen volt a nyaralás?

"Rövid, de jó. Volt két granfondóm, és sikerült négy napot Kolumbiában töltenem. Maróval a legjobb barátommal, meg a menedzseremmel Giovanni Lombardival és Gabriele Uboldival. Mi már csak így nyomjuk, sokszor megyünk együtt nyaralni. És szerencsére Gaviria is benézett. Igen, Gaviria. Hiába versenyzünk egymás ellen, kifejezetten jóban vagyunk."

Sagan az előző héten kezdett edzeni Monte Carlo környékén (Oscar Gatto társaságában), tegnap pedig már a németországi Kolberlmoorban volt jelenése, a Bora hivatalos csapatbemutatóján. Ahol máris szembesülnie kellett egy nagy változással, hisz Patxi Vila elhagyta a szakmai stábot.

"Ebben a szezonban azért már főleg Szmyddel készültem, de persze Patxi felügyelete mellett. Tényleg sajnálom, hogy elment, mert sokat köszönhetek neki. Silvestróval kiválóan megértjük egymást, ő is Monte Carlóban lakik, majdnem mindig eljön velünk edzeni, és gond nélkül letekeri a távot. Nem mellesleg azért bő tíz év után már tudom mire van szükségem, szóval elképesztően nagy újítások nincsenek."

Ellenben a 2020-as versenyprogrammal, hisz Sagan pályafutása során először ott lesz a Girón!

"Nagyon várom már, főleg a rajtot. Magyarország szomszédos Szlovákiával, szóval biztos sok szurkoló lesz kint az utak mellett. Komoly lenne ha nyerni tudnék egy szakaszt."Gazzetta

 

Hozzászólások