ES Bringa - Sagan: "Ha nem akarnám befejezni a Girót, el sem indulnék rajta"
Sagan: "Ha nem akarnám befejezni a Girót, el sem indulnék rajta"
Fotó: twitter

Sagan: "Ha nem akarnám befejezni a Girót, el sem indulnék rajta"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/12 09:15
Szakaszgyőzelem nélkül, de Argentínában már ő is elkezdte az évet, hogy aztán egy rövid edzőtábort követően nekivágjon a kicsit sem rövid európai "körútjának".


Strade-Bianche, Tirreno és Sanremo, a közeljövőben három olasz verseny vár Saganra. Majd májusban pályafutása során (és 12 GT-részvétel után) először a Giro. Ahol minden híreszteléssel ellentétben szeretne végigmenni. Hisz akárcsak a Touron, itt is érdekli a pontverseny. De ahogy azt megszokhattuk tőle, egyáltalán nem tervez ennyire előre.


Harminc évesen mutatkozol be a Girón. Mi ennek az oka?
Egyszerű, korábban más céljaim voltak. Azonos rend szerint teltek az éveim, először a klasszikusokra készültem, aztán jött egy edzőtábor, a Kalifornia, majd a Tour. Ebbe más nem fért bele. És még az év végén is jól kellett mennem a világbajnokságok miatt. Most az lesz a cél, hogy a Tour után a trentinói eb-ig kitartson a formám.

Még a Liquigasos időszakban sem merült fel, hogy indulj a Girón?
Nem, mert ott akkor mindig volt ember az összetettre, és én már sok lettem volna. És az akkori vezetés is azt támogatta, hogy a tavaszi egynaposokon menjek jól. De mindig mondtam, hogy egyszer indulni fogok. És tessék, idén végre összejön.

Sokan attól félnek, hogy nem mész végig a Tour miatt...
Ha ez így lenne, el sem indulnék. Az nem lehet cél, hogy jussak el a harmadik hétig. Napról napra kell élni, tovább egy nagy körön nem szabad tervezni. Nekem célom a ciklámen trikó, és ehhez el kell jutni Milánóig.

Mit vársz a versenytől?
Nem várok semmit. Így nem is tudok csalódni.

Az útvonalat láttad?
Ott voltam a prezentáción, de nagyon részletesen még nem néztem meg. Hallottam, hogy lesznek nekem fekvő befutók, de előre semmit nem lehet biztosra venni. Látnom kell pontosan azokat a napokat. A magyarországi szakaszok nem lesznek nagyon nehezek, ezért is lesz ott a csapatban Ackermann.

És az első időfutam Budapesten? A rózsaszín trikóra nem gondolsz?
Szerintem aki ott lesz a rajtnál, annak átfut az agyán a rózsaszín trikó. Szeretném persze, de a realitás talán nem ez. Meg azt sem tudom, hogy lesznek a jóváírások. Mindenesre annak örülök, hogy Szlovákiához közel lesznek az első szakaszok.

bettiniphoto_0434463_1_2000px.jpg Fotó: twitter

Foglalkozol már valamennyire a Giróval?
Még csak most kezdtem az évet...és annyi versenyem lesz májusig, hogy felsorolni is nehéz, plusz ott vannak az edzőtáborok. Először jussunk el egyáltalán a Giróig.

Mi az első emléked az olasz körről?
Hát az, hogy itt rózsaszín trikót visel az összetett győztes, a Touron meg sárgát:) Amúgy mindenkitől azt hallom, hogy ez egy kő kemény verseny, és alaposan fel kell rá készülni. 

Szerinted ki lehet esélyes összetettben?
Őszinte leszek, azt sem tudom, hogy ki indul biztosan.

Nibali például...
Na jó, róla nem mondok semmit. Mert biztos nem hoznék neki szerencsét.


Bicisport

Hozzászólások