ES Bringa - Sagan: "Egyszer biztosan Girózni fogok"
Sagan: "Egyszer biztosan Girózni fogok"
Fotó: twitter

Sagan: "Egyszer biztosan Girózni fogok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/11 17:19
Egy magához képest gyengébb tavasz, a rekordot jelentó hetedik (és már szokásosnak mondható) zöld trikó, illetve a yorkshire-i világbajnokság, amit akár meg is nyerhetett volna.


"Csak az volt a baj, hogy sokáig vártam. De ha vannak a tiednél erősebb csapatok, akkor nem sok lehetőségből választhatsz. Én elszámoltam magam, azt hittem, hogy felérünk a szökevényekre."

Peter Sagan tegnap Trentóban, a La Gazzetta dello Sport által szervezett, 'Festival dello Sport' elnevezésű rendezvény egyik sztárvendége volt. Mindenről lehetett kérdezni, és ha ő jó témákat kap, szívesen válaszol. Általában nem közhelyesen.

A Bora versenyzője például elárulta, hogy Elia Viviani volt az, aki rábeszélte arra, hogy megjelenjen a közösségi médiában, melynek szerinte tényleg megdöbbentően nagy ereje van. Sagan arról is mesélt, hogy kizárólag olyan emberek tartozhatnak a szűken vett stábjához, akik képesek kellően lazán venni a dolgokat. Tervei között szerepel, a nyolcadik zöld trikó megszerzése, és egyáltalán nem zavarja az a tény, hogy még nem nyert Sanremót. 

"Kétszer voltam második, de ezeken nem szoktam pörögni. Majd eljön az én időm."

EFlJAwTXkAAvjkJ.jpg Fotó: twitter

Sagant arról is megkérdezték, mi lesz a 2020-as Giróval, hisz ő, aki éveket élt Olaszországban és beszéli a nyelvet, korábban még soha nem indult az olasz körön.

"Megígérni semmi nem szeretnék, mert nem tudhatom mit hoz a jövő, de az biztos, hogy egyszer Girózni fogok."

Bár korábban felmerült, hogy idővel szakítani fog az országúttal, megint megerősítette, hogy jövőre nem lesz ott montiban az olimpián, és az esetek többségben azért nem unatkozik.

"Mármint a versenyek között, mert folyamatosan úton vagyok. Így nem is tudok annyi időt lenni a kisfiammal, amennyit szeretnék. De ha tekerünk, ott azért vannak üres járatok. Továbbra sem tudom mi értelme annak, ha síkon megyünk 200 kilométert. Én az ilyenen szakaszoknak maximum az utolsó öt kilométerét nézném meg a tv-ben. A klasszikusok viszont jók. Ott az első perctől kezdve nehéz unatkozni."

Gazzetta

Hozzászólások