ES Bringa - Sagan: "Budapest gyönyörű város!"
Sagan: "Budapest gyönyörű város!"
Fotó: Europress/AFP

Sagan: "Budapest gyönyörű város!"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/25 11:51
"Már korábban is mondtam, hogy előbb vagy utóbb indulni fogok a Girón. Most jött el a pillanat. Szóval az idény végén akár vissza is vonulhatnék."

Az utolsó mondatot persze nem kell teljesen komolyan venni, még Sagan is elnevette magát. De nem ez a lényeg, hanem a tegnapi bejelentés. Ami szerint a Bora versenyzője ott lesz a Girón, vagyis láthatjuk a budapesti rajton.

"Korábban eddig csak egyszer versenyeztem Magyarországon, de azt tudom, hogy Budapest gyönyörű város. Tetszik a Giro, már szerettem volna valami újat kipróbálni, ezért is indulok rajta. Az csak külön ráadás, hogy  várhatóan elég sok magyar és szlovák szurkoló előtt tekerhetek. Kemény év lesz, de szükségem volt egy kis újításra."

000_1LP4RF.jpg Fotó: Europress/AFP

Sagan 2011-ben indult először háromhetesen (Vuelta), de eddig még egyszer sem vett részt az olasz körön. 2012 óta mindig csak a Tour de France-ra koncentrált, a tavaszi egynaposok - és Kaliforniai kör miatt - a Giro nem nagyon fért bele a versenyprogramjába. Idén nyáron megnyerte a hetedik zöld trikóját, így Zabelt megelőzve már ő az egyedüli csúcstartó.

2020-as Giro május 9-én kezdődik Budapesten. Sagant váthatóan 2 nappal korábban, a csapatbemutatón láthatjuk először élőben.


Hozzászólások