ES Bringa - Roglicnak nehéz napja volt, Cataldo szökésből nyert
Roglicnak nehéz napja volt, Cataldo szökésből nyert
Fotó: Europress/AFP

Roglicnak nehéz napja volt, Cataldo szökésből nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/26 18:07
Nincs könnyű és pihenős nap a Girón. Ez ma is kiderült. Roglicnak kifejezetten nehéz szakasza volt, amit Nibali és Carapaz egyből ki is használt. Cataldo szökésből nyerte a mini lombardiás napot, és ma végre Yates is rendben volt. Változott az összetett, Carapaz úgy mehet neki az utolsó hétnek, hogy 47 másodperccel vezet Roglic előtt.

Ez történt
Két hegyi szakasz után sokan arra gondoltak, hogy a nagyok ma pihennek egyet, hát erről szó nem volt. Száz kilométerrel a vége előtt a Mitchelton-Scott állt a mezőny élére, komolyan meg is indult a sor, majd jött Yates, de nagyon eltávolodni nem tudott. A Lombardiáról jól ismert Civiglión viszont Nibali támadta be Roglicot, aki ekkor már túl volt egy kerékpárcserén (a csapattársa, Tolhoek bringáját kapta meg). 

Nibali támadására csak Carapaz tudott reagálni, Roglic egy kicsit lemaradt, majd az őrült lejtmenetes üldözés közben bukott (ITT a videó). Nem ütötte meg magát nagyon, a kerékpárja sem sérült, de ez számára egy elég nehéz nap volt. 

Közben Dario Cataldo lenyomta a szökevénytársát Cattaneót, pályafutása során először nyert szakaszt a Girón, Carapaz és Nibali pedig kereken 40 másodpercet adott Roglicnak.

Ez minden volt, csak nem egy pihenős szakasz. Roglic hátránya már 47 másodperc Carapaz mögött, Nibali meg csak egy percre van a szlovén versenyzőtől. 

Nagyon jó lesz az utolsó hét!

A szakasz végeredménye: 
ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Dario Cataldo (Astana)
2007 óta profi, ez a 19. nagy körversenye és tizedik Girója. Cataldo ma először nyert szakaszt az olasz körön. Majd a feleségével és a kutyáival ünnepelt.

A nap száma - 40
Negyven másodpercet adott ma Roglicnak a Nibali-Carapaz kettős.

A nap nyilatkozata
"Ez a mai az én napom volt, de jövő héten visszatérek az alapfeladatomhoz, és segítem a kapitányomat."
(Dario Cataldo)

Ez jön
Hétfőn pihenőnap, kedden pedig egy kemény - igaz Gavia nélküli - hegyi befutós szakasz következik. 13.00-kor kezdünk az Eurosporton.

A 16. szakasz szintrajza: ITT
A Mortirolo adatai: 
ITT

Hozzászólások