ES Bringa - Roglic nem lassít, a harmadik szakaszgyőzelme után ismét nála a piros trikó
Roglic nem lassít, a harmadik szakaszgyőzelme után ismét nála a piros trikó
Fotó: Europress/AFP \Roglic nem lassít, a harmadik szakaszgyőzelme után ismét nála a piros trikó

Roglic nem lassít, a harmadik szakaszgyőzelme után ismét nála a piros trikó

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/30 19:16
Primoz Roglic elképesztő formában teker ezen a Vueltán, már a durva hétvégi hegyi szakaszokat megelőzően visszaszerezte a piros trikót Richard Carapaztól, és ismét vezeti az összetettet. 

Ez történt 

Egész hosszú, és még véletlenül sem sík szakasz várt pénteken a mezőnyre, egy igazán nagy kérdéssel: kié lehet ez a nap? Hisz benne volt a pakliban egy sikeres szökés lehetősége, de még arra is mutatkozott egy nagyon halvány esély, hogy egy-két sprinter is bírni fogja ezt a befutó (1.5km/6%). Sőt, egyesek még egy Roglic próbálkozást sem tartották elképzelhetetlennek, visszagondolva a 2008-as befutóra, amit Paolo Bettini nyert.

Az hamar kiderült, hogy a szökevényeknek nem lehet esélyük, Ackermannal meg Bennettel sem kellet sokáig számolni, és bár az Astana próbálta felépíteni Aranburunak a hajrát, Roglic megjelent a sor elején, és 100 méterrel a cél előtt úgy elindult, ahogy csak ő tud. Megnyerte a szakaszt, elvitte a 10 másodperces bónuszt, és még adott is Carapaznak, aki picivel mögötte, 3 másodperc hátránnyal jött meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Jumbo versenyzője visszaszerezte a piros trikót, és úgy mehet neki a két hétvégi hegyi szakasznak, hogy a harmadik szakaszgyőzelme után ismét ő vezet összetettben.

Bár Carapazzal másodpercre pontosan azonos idővel állnak, a Vuelta szabálykönyvének értelmében kettőjük között jelenleg a jobb/alacsonyabb helyezési szám rangsorol (hisz nem volt időfutam). Ezt illetően Rogla 112-121-re "vezet", vagyis nála a piros trikó.

A 10. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

Augusztus eleje óta döbbenetes formában teker, ez a mai volt pályafutása 10. GT-szakaszgyőzelme. Imádja az ilyen befutókat, ez most is kiderült. A piros mellett a zöld trikó is nála van.

A nap száma - 11

Trikókkal együtt ennyi győzelemnél jár 2020-ban Primoz Roglic. És ami talán még érdekesebb, az idei 42 versenynapjából, összesen (!) 23-at zárt a top 5-ben. 

A nap nyilatkozata

"Nyugodt szakasz, durva tempóval a hajrában. Jól mentünk egész nap, de Roglic a végén túl erős volt."
(Richard Carapaz)

Ez jön (11. szakasz - 10.31)

Vasárnap jön az Angliru, de a szombati is egy kifejezetten kemény hegyi szakasz lesz. Öt kategorizált emelkedő (ebből négy hegy első kategóriás), a befutó a 16 kilométer hosszú, átlagosan 6%-os Ferrapona tetején lesz. De az előtte lévő két hegy - a San Lorenzo illetve a Cobertoria (10km/9%) - sem nevezhető túl könnyűnek.

🗺️ A 11. szakasz szintrajza: ITT  
📺 Eurosport - 12.15 (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások