ES Bringa - Az esőkabátja miatt vesztette el a piros trikót Roglic a Vueltán
Az esőkabátja miatt veszítette el a piros trikót Roglic a Vueltán
Fotó: Europress/AFP

Az esőkabátja miatt vesztette el a piros trikót Roglic a Vueltán

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/27 11:34
Lement hat szakasz, túl vagyunk a pihenőnapon, Carapaz vezeti az összetettet, de ha nincs a vasárnapi eső, talán még mindig Roglic áll az élen. 

A hatodik nap végéig semmi gondja nem volt, a nyitószakaszt már megnyerte, megszerezte a piros trikót, a vasárnapi eső azonban keresztülhúzta Roglic számításait.

"Nem úgy alakult a szakasz, ahogy szerettük volna. De ez ilyen, néha adsz egy kis időt, néha kapsz. Mi most kaptunk és ezt sajnálom, mert kihajtottam magam" - mondta még Roglic a vasárnapi szakasz után. 

"Szó nem volt bukásról, csak az utolsó lejtmenet során volt egy kis gondom az öltözéssel és az esőkabátommal. Hátra kellett maradnom, majd megszakadt a sor, mert elöl tempó volt. Fel is értem, de ez nem kevés energiába került. Utána pedig jöttek a támadások, amire már nem tudtam reagálni."

000_8TU6N8.jpgFotó: Europress/AFP

Roglic 43 másodpercet kapott Carapaztól vasárnap, és elvesztette a piros trikót. Dráma persze nincs, hisz bőven van idő fordítani, és a kereken fél perc hátrány sem vészes összetettben.

"Mondjuk ki, ez egy óriási hiba volt részünkről" - ismerte el a Grischa Niermann, a Jumbo sportigazgatója. 

"Ennek nem szabadott volna megtörténnie, hisz láthatóan erősek voltunk, de a felzárkózás miatt széthajtottunk magunkat. Csapatként megoldottuk a szitut, de így elveszíteni a piros trikót nagyon dühítő. Annak örülök, hogy a verseny elején járunk, és van időnk a fordításra."


Hozzászólások