ES Bringa - Roglic tudta az utat, a kísérőmotoros nem
Roglic tudta az utat, a kísérőmotoros nem
Fotó: Europress/AFP

Roglic tudta az utat, a kísérőmotoros nem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/08 19:44
Luis Leon Sánchez szökésben, mögötte egy komoly nevekből álló üldözősor. Nibali, Valverde, Ulissi, Teuns, Dan Martin, Gaudu, Formolo, Kelderman.

Aztán jön egy ártatatlannak tűnő (és tényleg nem rendesen lezárt) körforgalom, ami a teljes versenyt megváltoztatta. A kísérőmotoros rossz irányba ment, a versenyzők követték, és itt nagyjából el is dőlt, hogy nem ebből az üldözősorból fog kikerülni a Tre Valli Varesine idei győztese.

Hisz belül voltunk már az utolsó húszason, és Valverde csoportja ott minden esélyét elvesztette arra, hogy egyáltalán a  főmezőnyre felérjen. Pedig nagyon jó nevek üldözték az Astana versenyzőjét.


Luisle nem bírta végig, Roglic viszont az utolsó pillanatig higgadt volt, okosan kivárt, és az utolsó kilométeren belül úgy megindult, hogy azt Moscon és Fuglsang is csak közelről nézte. Az Emilia után újabb olasz egynapost nyert meg a Jumbo-Visma versenyzője, aki döbbenetes jó formában van a szombati Lombardia előtt.

De előbb még jön (igaz Roglic nélkül, de Dina Marcival a stúdióban) a Milánó-Torinó, amit szerdán 14.45-től közvetítünk élőben az Eurosporton!

Hozzászólások