ES Bringa - Roglic: "Ezt a Quintanát nehéz lesz megállítani a Touron”
Roglic: "Ezt a Quintanát nehéz lesz megállítani a Touron”
Fotó: Europress/AFP

Roglic: "Ezt a Quintanát nehéz lesz megállítani a Touron”

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/16 11:06
"Képes vagyok rá, hogy megnyerjem a sárga trikót, és meg is akarom nyerni, hisz mindenki erről álmodik. Azonban legalább ennyire fontos, hogy a mi csapatunk adja az összetett győztest"- mondta még télen elég diplomatikusan Primoz Roglic, aki a napokban egy kolumbiai újságnak, az El Tiemponak nyilatkozott a tekerés nélküli időszakról, a járvány várható utóhatásairól, a saját csapatáról, és persze a touros ellenfelekről.

Mit szólsz a Tour de France új időpontjához?

Örülök, hogy egyáltalán lesz. Már tudunk edzeni, szóval innentől kezdve annyi kell, hogy elkerüljenek a betegségek és a bukások.

Szerinted a járvány miatt sokat változik majd a sportág? 

Remélem nem, bár most még minden bizonytalan. Azt érzem, hogy mindenki nagyon várja már a folytatást. A karantén furcsa, de jó is volt egyszerre. Nyilván versenyeztem volna, ugyanakkor otthon lehetettem, és láthattam, ahogy a kisfiam napról-napról fejlődik.

Csináltál valami extrát otthon?

Nem, semmit. Odafigyeltem magamra, meg a biztonságra, de teljesen átlagos időszak van mögöttem.

(Ellenben a feleségével, Lora Klinc ugyanis 'Kilometer nič' címmel írt egy könyvet Primoz tavalyi Vuelta-győzelméről.)

És milyen lesz így a Tour? 

Kemény. Bár alapból is az lett volna. Meg nyilván pár megszokott dolog a biztonság miatt hiányozni fog. Várom már a kezdést. És nem, nem csak az utolsó egyenkéntire készülök. Fontos nap lesz, de készen állok a hegyekre is.

A csapatod felveheti a versenyt az Ineos-al?

Ott lesz Tom és Steven, vagyis a csapatunk erős, és ez nem lehet probléma. Együtt készülünk, közös a cél, és tök jól megvagyunk. Semmi problémánk nincs a másikkal. A legerősebb versenyző lesz a kapitány, akit majd a többieknek segíteniük kell. Ennyire egyszerű a történet. Mindannyian nulláról indulunk, és mindannyian megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.

Kik lesznek a nagy ellenfelek? Kezdjünk Bernallal.

Nagyon erős srác, Tourt nem nyersz véletlenül. Fiatal, de már kész versenyző, egy igazi bajnok alkat. Szerintem erősebben fog visszatérni, mint amilyen tavaly volt. 

075_gonzalez-notitle190916_np1mI.jpgFotó: Europress/AFP

Ő azt mondta rólad, hogy Roglic lesz az egyik legkeményebb ellenfele a Touron….

Legyen így. Ez a vélemény megtisztelő.

És Quintana? 

Látszik, hogy kellett neki a csapatváltás, valósággal szárnyalt a tavasz elején. Szerintem nincs hátrányban azzal, hogy az Arkeához került, biztosan nehéz lesz őt megállítani a Touron.

Mit szólsz Froome eligazolásához? 

Ez az ő döntése volt, mi nem tudunk más tenni mint, hogy tudomásul vesszük. Az biztos, hogy ő tényleg a korosztálya egyik meghatározó kerékpárosa.

És mi a helyzet otthon? Tényleg egyre népszerűbb a sportág Szlovéniában? 

Abszolút. Nagyon jól haladunk, nem lenne rossz, ha hamarosan olyan szintre jutnánk, mint ahol a kolumbiaiak járnak. Vannak jó eredményeink, remek hegyimenőink, és remélem hamarosan top sprintereink is lesznek. Az alap adott, sok az amatőr versenyző, ami nagyon jó. Nyilván csapatból, főleg konti sorból lehetne egy kicsit több, de az összkép akkor is nagyon pozitív.


El Tiempo

Hozzászólások