ES Bringa - Totális szlovén fölény, Roglic és Pogacar eddig uralja a Tourt
Totális szlovén fölény, Roglic és Pogacar eddig uralja a Tourt
Fotó: Europress/AFP

Totális szlovén fölény, Roglic és Pogacar eddig uralja a Tourt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/14 09:26
Lement két hét, eddig óriási a Jumbo-Visma fölénye, Primoz Roglic-al minden rendben,  Tadej Pogacar pedig az oldalszeles napot leszámítva eddig fantasztikus Tourt fut.

Túl vagyunk 15 szakaszon, a sárga trikó Roglic-nál, Pogacar két szakaszgyőzelem után 40 másodperc hátránnyal második, vasárnap óta pedig azt is tudjuk, hogy Bernal és Quintana nem lesz harcban az összetettért.

Nézzük kik voltak eddig a Tour főszereplői, kellemes meglepetései, vagy nagy csalódásai. 


👑 Primoz Roglic

Nyert már szakaszt, nem bukott, egyszer sem tudták zavarba hozni, és bombaerős a csapata. Nincs mit ragozni, eddig övé a Tour.

😎 Tadej Pogacar

Második hely, két nem is akármilyen szakaszgyőzelem, csak az oldalszeles nap ne lett volna. De volt, ezért van 40 másodpercre Roglic-tól. Ha végig bírja, nehézzé teheti a Jumbo életét.

😉 Richie Porte, Rigoberto Uran, Miguel Angel Lopez, Adam Yates

Valamennyien kellemes meglepetésnek számítanak, most úgy tűnik, ez a négyes akár a dobogóért is harcban lehet. Bár Yates (aki 4 napot volt sárgában) többször elmondta, nem az összetettért, hanem egy szakaszért jött.

🙂 Mikel Landa

Nem rossz a hegyeken, amikor lehetett kapott egy picit, de ebből még bármi lehet. Az oldalszeles napot ő sem élte túl, ott szedett be majdnem másfél percet. Kis túlzással, ennyire van a dobogótól.

😮 Wout van Aert

Vagy inkább Woow van Aert? Hegyeket vezet (majdnem) végig, oldalszélben vigyáz a kapitányra, kulacsot hord, és közben két sprintet nyer (meg 200 frankért cserébe bemutat Sagannak). Egészen fantasztikus amit csinál, vasárnap bizony van Aert tempójától szakadt le Bernal és Quintana is.

000_8PV92K.jpgFotó: Europress/AFP

☹️ Egan Bernal

Nagyon megzuhant a Gran Colombieren, saját elmondása szerint 3 évet veszített az életéből, akkorát szenvedett. A hátránya miatt a harmadik héten akár el is mehet szökni egy szakaszért.

😪 Nairo Quintana

Sokat volt a földön, sérülten teker, a második bukását kifejezetten érezte vasárnap. De megy tovább, célja innentől kezdve neki is egy szökés lehet. Kár, hogy megint nem, pedig milyen jó tavasza volt... 

👍 Peter Sagan

Nincs nála a zöld trikó, nem is nyert még szakaszt, de ettől még egy dolog biztos: a csapatával együtt nagyon sokat próbálkozik. Talán a Giro miatt, de láthatóan nincs top formában, ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy a büntetése ellenére, Sam Bennett dolgát megnehezítse. A harmadik hét előtt, 45 pont a hátránya. 


Hozzászólások