ES Bringa - Roglic szerint messze még a Giro vége, Nibali elégedett, Yates a hegyeket várja - nyilatkozatok az időfutam után
Roglic szerint messze még a Giro vége, Nibali elégedett, Yates a hegyeket várja - nyilatkozatok az időfutam után
Fotó: Europress/AFP

Roglic szerint messze még a Giro vége, Nibali elégedett, Yates a hegyeket várja - nyilatkozatok az időfutam után

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/19 21:19

Túl vagyunk a san marinói időfutamon, ahol a várakozásoknak megfelelően Primoz Roglic nagy előnybe került a a fő ellenfeleihez képest. Az előzetesen nagy esélyesnek tartott versenyzők közül pillanatnyilag Nibali van a legközelebb hozzá, de az ő hátránya is a két perchez közelít. Bár nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak az első hét volt, és egyelőre nem láttunk komoly hegyet.

Nyilatkozatok az egyenkénti után.


Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

"Szinte tökéletes időfutamot futottam, a rossz idő ellenére. A kanyarokban direkt nem akartam kockáztatni, az emelkedőn viszont széthajtottam magam. Várom már a hegyeket, ott sok minden ki fog derülni. Mindenki tudja, milyen harmadik hét vár ránk, a verseny ott fog eldőlni. Valóban van egy szép előnyöm, de egyet mondhatok: ez a Giro még nagyon hosszú."

000_1GN6CC.jpg Fotó: Europress/AFP

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)

"Alapból nehéz volt a pálya, de az eső még durvábbá tette a napot. A egyenkénti első felében szerintem senki nem kockáztatott, hisz elég csúszós volt az út. Az emelkedőn teljesen jól éreztem magam, eddig minden a terv szerint alakul. Roglictól kaptam, de ezzel számoltunk. Én még senkit nem írnék le, sokan rá lesznek kényszerítve arra, hogy támadóbb szellemben tekerjenek. Ez pedig érdekes versenyt hozhat."

000_1GN60S.jpg Fotó: Europress/AFP

Simon Yates (Mitchelton-Scott)

"A pálya első felével nem volt baj, de aztán emelkedni kezdett az út, és egyszerűen nem haladtam. Egyszerűen nem volt bennem több. Fogalmam sincs miért, de vannak ilyen napok. Új taktikára lesz szükségem, az biztos. De messze még a verseny vége, nagyon várom már a hegyeket."

000_1GN63O.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások