ES Bringa - Roglic rommá verte a mezőnyt a Giro nyitószakaszán
Roglic rommá verte a mezőnyt a Giro nyitószakaszán
Fotó: Europress/AFP

Roglic rommá verte a mezőnyt a Giro nyitószakaszán

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/11 20:30

Nem jött közbe semmi. Primoz Roglic továbbra is brutális formában, csakúgy, mint az egész tavasz során. A Jumbo-Visma szlovén versenyzője, ahol idén elindult, nyert. Ezek után nem volt meglepő, hogy a Giro nyolc kilométer hosszú prológján is ő volt a leggyorsabb. Legfeljebb az, amennyivel a riválisait megverte.


Ez történt
Tom Dumoulin
indult el először, ő adta meg az alaphangot. Aztán, amikor az ötödikként rajtoló Miguel Angel López másodpercre azonos időt ment, mint a holland, sejteni lehetett, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy fel lehessen venni vele a rózsaszínt. Jött is Vincenzo Nibali, és rájuk vert öt másodpercet. Aztán Roglic következett, és fölülírt mindent. Huszonhárom, azaz 23(!) másodperccel volt jobb, mint az olasz, amivel olyan magasra tette a lécet, hogy azt a mezőnyből senki nem tudta megugrani. Simon Yates ment még egy jót a végén, és megszerezte a második helyet 19 másodperc hátránnyal. Egyébként López, Tao Geoghegan Hart és Bauke Mollema kifejezetten elégedett lehet az időfutamával, míg Ilnur Zakarin, és a maga szintjéhez képest Dumoulin is viszonylag gyengén ment a mai napon. A szakasz végeredményét ITT találjátok. 


A szakaszgyőztes - Primoz Roglic
Három versenyen indult az idén, mindhármat megnyerte. Dobogós volt tavaly a Brit körön is, így aztán a Tourig kell visszamennünk, ha olyan többnapost akarunk találni, amelyen nem állt dobogón. Egyébként ott sem volt rossz, sőt, negyedik lett Thomas, Dumoulin és Froome mögött. 

A nap száma - 162
Nagyjából ennyi percet kellett várnia Roglicnak a célba érkezését követően, hogy biztos lehessen benne, megnyerte a szakaszt.

A nap mondása
"Egy kicsit meglepett a különbség, amennyivel nyerni tudtam. Az ember persze mindig többre vágyik, de összességében természetesen elégedett vagyok a mai nappal." 
(Primoz Roglic)

Ez jön
Holnap egy igencsak hosszú, bő 200 kilométeres dimbes-dombos szakasz vár a mezőnyre. A szintrajzot ITT találjátok, 13.25-kor kezdünk az Eurosport 1-en. 

Hozzászólások