ES Bringa - Roglic: "Nem félek az Ineostól, mi is kellően erősek vagyunk"
Roglic: "Nem félek az Ineostól, mi is kellően erősek vagyunk"
Fotó: Europress/AFP

Roglic: "Nem félek az Ineostól, mi is kellően erősek vagyunk"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/29 16:25
Sokakat valószínűleg nem lep meg, de az idei teljesítménye alapján ő lett a World Tour- sorozat legjobbja. A 30. születésnapját ma ünneplő Primoz Roglic megelőzte Alaphilippe-et, Bernalt és Valverdét is. Fantasztikus évet futott, két nagy körön állt dobogón (Giro 3. hely, Vuelta: 1. hely). Erre pedig rajta kívül senki más nem volt képes.

Az év első felében jöttek az egyhetes, a második felében az újdonságként ható egynapos győzelmek, és megint kiderült, hogy ő a világ egyik legjobb időfutam menője. Ezt jól jelzi, hogy amelyik egyenkéntin rajthoz állt a háromhetesein, azokat mind megnyerte.

De ez már a múlt, és mostantól mindenkit az érdekel, mi lesz vele jövőre, és mi lesz a Dumoulinnel erősítő Jumbo-Vismával.

"Mindkét eddig bemutatott háromhetes útvonalat tetszik, de még nem döntöttem" - mondta Roglic a Marcának. "Nyilván a csapatvezetéssel egyeztetni fogunk, és csak azt követően hozzuk meg a végleges döntést. De én szeretnék inkább a Tourra koncentrálni. Persze, több időfutam kilométer jó lett volna, de a 20. szakasz kifejezetten tetszik. Egyenkénti lesz, ráadásul a La Planche des Belles Filles tetején ér véget, szóval ott tényleg lehet komolyabb különbségeket kialakítani. Kifejezetten jó lenne ez után felvenni a sárga trikót."

Fotó: Europress/AFP
Roglic idén mindent vitt
Tizenhat győzelem, egynapost, egyhetest, illetve nagy kört is nyert, és sokadszor bizonyította, hogy a világ egyik legjobb időfutam menője.

De mi lesz az olimpiával? Hisz hat nappal a Tour vége után jön is a mezőnyverseny. Márpedig ősszel kiderült, Rogliccsal bizony az egynaposokon is érdemes számolni.

"Jól mentem a két olasz versenyen, így tényleg hittem abban, hogy lehet esélyem a vb-n. De ott már nagyon éreztem az egész éves fáradtságot. Ami viszont a 2020-as célokat illeti, a Tour az a Tour, és szerintem semmi nem fontosabb nála. Már a Vuelta vége után is mondtam, a jövőben szeretnék erre a versenyre koncentrálni. Korábban kétszer indultam, de teljesen más versenyzőként és célokkal. Egyet tudok, a sárga trikó nagyon érdekel."

000_1LC8J1.jpg Fotó: Europress/AFP

Könnyen elképzelhető, hogy így lesz ezzel Tom Dumoulin és a komplett Ineos is, de ez Roglicot egyáltalán nem ijeszti meg.

"Jól erősítettünk, így szerintem nekünk senkitől nem kell tartanunk. Tisztelem az ellenfeleket, látom, hogy milyen jó versenyzőkből áll az Ineos, de szerintem Dumoulinnel, Krujswijkkel és velem, mindhárom nagy körön a győzelemért tekerhetünk jövőre."

Hozzászólások