ES Bringa - Roglic megkönnyebbült, Valverde szerint a második hely is csoda 
Roglic megkönnyebbült, Valverde szerint a második hely is csoda 
Fotó: Europress/AFP

Roglic megkönnyebbült, Valverde szerint a második hely is csoda 

HosszabbitásHosszabbitás
2019/09/16 09:20
Bár győzelmét már szombaton bebiztosította, hivatalossá csak a vasárnapi madridi befutó után vált, hogy Primoz Roglic megnyerte az idei Vueltát, ezzel Szlovénia első háromhetes sikerét szerezve. A győztes érthető módon elégedetten nyilatkozott, de nem volt csalódott a dobogóra felálló Valverde és Pogacar, valamint a szakaszgyőztes Jakobsen sem.

Primoz Roglic: (Jumbo-Visma, a 2019-es Vuelta győztese)

Nagyon boldog vagyok, alig találom a szavakat. Eddig csak titokban mertem mosolyogni, de most már nyíltan megtehetem. Ez nem csak az én legnagyobb győzelmem eddig, de a szlovén kerékpársport legjobb eredménye is.”

“Nagyon nehéz három hét volt, a sok bukás miatt különösen nehéz mentálisan. Minden nap történt valami, folyamatosan koncentrálnunk kellett. A csapatban mindenki 110%-ot nyújtott, ami külön motivációt adott nekem is. Megkönnyebbülten érzem magam, hogy sikerült győztesen befejeznem a versenyt. Most kiélvezzük ezt a sikert, aztán a következő céljainkra fokúszálunk. Miért ne nyerhetnénk meg jövőre a Tourt? 

Alejandro Valverde: (Movistar, az összetett második helyezettje)

Nagyon elégedett vagyok, a verseny előtt nem is álmodtam a második helyről. Szakaszgyőzelemben reménykedtem, de a második hely elérhetetlennek tűnt. 

“Tegnap előtt ráadásul rossz volt a rádióm, így majdnem bajba kerültem. Szerencsére az út szélén álló szurkolók megmondták, mennyi a különbség köztem és Pogacar között, így onnantól teljes erőből nyomhattam a szakasz végéig. A második hely így szinte olyan érzés, mintha megnyertem volna a Vueltát.

8F344DC0-FAA1-44FE-8472-DA7CFE93143C.jpeg Fotó: Europress/AFP

Tadej Pogacar: (UAE Emirates, az összetett harmadik helyezettje)

Az elmúlt három hét egészen fantasztikus volt, nagy köszönettel tartozom a rengeteg támogatásért mindenkinek a csapatnál. A Vueltán dobogón végezni nagyszerű eredmény, az hogy a világbajnok és Roglic mellett állhatok fel a pódiumra, még különlegesebbé teszi az egészet. Ráadásul a családom és sok barátom is eljött ma Madridba, szóval tényleg tökéletes lezárása ez számomra a versenynek.”

Fabio Jakobsen: (Deceuninck-Quick-Step, az utolsó szakasz nyertese)

700 méterrel a vége előtt láttam, hogy Bennett van a kerekemen. Mostanra mindenki megtanulta, milyen gyors sprintje van, úgyhogy nem akartam túl korán indítani. Végül 125-el a vége előtt mentem és mindent beleadtam, a végén még löktem is a bringát, hogy biztos legyen a győzelem.”

Őszintén szólva nem gondoltam hogy eljutok Madridig. Ez volt az első háromhetesem, nagyon nehéz volt. Nem vagyok hegyimenő, így sokat szenvedtem. Viszont azt gondolom, hogy a madridi befutó győzteseként elmondhatom, hogy a világ 10 legjobb sprintere között vagyok.”


Szöveg: Szabó Bence

Forrás: cyclingnews.com, teamjumbovisma.com

Hozzászólások