ES Bringa - Roglic: "Egyszerűen nem volt bennem több"
Roglic: "Egyszerűen nem volt bennem több"
Fotó: Europress/AFP

Roglic: "Egyszerűen nem volt bennem több"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/20 09:45
Kevés fájdalmasabb dolog létezik annál, mintha egy nappal a verseny vége előtt veszíted el a sárga trikót. Főleg, ha korábban szinte egy rossz métered sem volt a három hét során, minden rendben ment a hegyeken, a csapatod irányította az eseményeket, és semmi jele nem volt annak, hogy valami rossz történheted veled.

Primoz Roglic szombaton az időfutamon veszítette el a sárga trikót. Úgy, hogy ebben a számban ő a világ egyik legjobbja. Semmi nem utalt arra, hogy ennyit kap majd a 20. szakaszon, és a megzuhanásra neki sem volt "rendes" magyarázata.

"Természetesen csalódott vagyok, de a helyzet az, hogy most ennyi volt bennem" - mondta az időfutam után Roglic, aki a 9. szakasztól kezdve viselte a sárga trikót.

"Nyomtam a pedált, de nem volt bennem erő. Egyszerűen nem hoztam azokat a wattokat, ami a győzelemhez kellett volna. Hogy mit mondtam Tadejnek a végén? Semmi extrát, csak gratuláltam neki. Megérdemelte ezt a sárga trikót."

Rogla csapattársai szombaton is nagyot mentek, Dumoulin második, van Aert negyedik lett a szakaszon, de az utolsó pár percben ők sem hittek a szemüknek. Valószínűleg azzal számoltak, hogy nyugodtan széthajthatják magukat, hisz a sárga megvan.

000_8QB9CC.jpgFotó: Europress/AFP

"Nagyon rossz így veszíteni, hisz kifejezetten közel voltunk a célunkhoz" - mondta Wout van Aert. "Eddig minden tökéletesen működött, szóval most elég szomorúak vagyunk. Semmi jel nem utalt arra, hogy ez bekövetkezhet. Tadej tényleg fantasztikus volt, Primoz viszont nem tudta hozni magát."

Tom Dumoulin elismerte, hogy ő személy szerint tényleg jót ment, és így a 7. helyen zár összetettben, de ez most egyáltalán nem számít.

"Nem tudom, hogy ment nálam ennyivel gyorsabban Pogacar. Egyszerűen más ligában játszott. Pedig Primoz sem ment annyira rosszul, de ez most nem volt elég. Nagy ütést kaptunk, ez tagadhatatlan, az utolsó pillanatban csúszott ki a kezünkből a győzelem."


Cyclingnews


Hozzászólások