ES Bringa - Roglic fantasztikus, újabb időfutamot nyert!
Roglic fantasztikus, újabb időfutamot nyert!
Fotó: Europress/AFP

Roglic fantasztikus, újabb időfutamot nyert!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/19 18:50
Primoz Roglic fantasztikus. Valami ilyesmire számítottunk tőle, és nem kellett csalódni benne. A szlovén versenyző úgy mehet a hétfői pihenőre, hogy a legfőbb üldözője Vincenzo Nibali, majdnem két percre van tőle. Landa és Lopez mellett, némi meglepetésre talán, Simon Yates ment gyengén, Mollema és Jungels viszont elég nagyot tekert. Alaposan átalakult az összetett, de ez valahol várható volt.

Ez történt
Az első hét utolsó és egyben legfontosabb szakasza, a majdnem 35 kilométer hosszú san marinói időfutam. Roglicos pálya, és szokás szerint rossz idő. Az időjárás ma minden arcát megmutatta, az esélyesek mondjuk többé kevésbe hasonló körülmények között tekertek.Victor Campenaerts - a kényszerű kerékpárcseréje ellenére - sokáig vezette a versenyt, aztán jött Roglic, és mindent vitt. A szlovén versenyző 51.52 alatt teljesítette a pályát, ami picivel jobb, mint negyvenes átlag. 

Roglic eléggé megverte a mezőnyt, és természetesen nem keveset adott az ellenfeleinek. Mollemát kereken egy perccel, Nibalit 1.05-el verte, Simon Yates viszont kifejezetten gyengén ment. Az ő hátránya majdnem négy perc összetettben. Lopez egy defekt miatt is kapott sokat, az Astana kapitánya 4.29 mínuszban van Roglichoz képest. Landán talán már meg sem lepődünk annyira, az ő közel öt perces hátránya viszont tényleg elég soknak tűnik. Annak ellenére, hogy igazi hegyet még tényleg nem láttunk.

A szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT
Az összetett esélyesek rangsora: ITT


A szakaszgyőztes - Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
Mindkét időfutamot nyerte ezen a Girón, elképesztően erős, ezt nem is kell tovább magyarázni. Kellemes helyzetben van, hisz Nibali előtt 1.44-el vezet, Yates pedig majdnem négy percre van tőle.

A nap száma - 11
Mindössze 11 másodpercen múlt Victor Campenaerts szakaszgyőzelme. Ha nincs az a kényszerű kerékpárcsere (vagy minden gyorsabban zajlik), talán megveri Roglicot.

A nap mondása
"Tényleg van egy elég szép előnyöm, de még csak az első héten vagyunk túl."
(Primoz Roglic)

Ez jön 
Hétfőn pihenőnap (és egy podcast), kedden pedig egy teljesen sík, modenai befutós szakasszal folytatódik a Giro.

Hozzászólások