ES Bringa - Roglic: "Eljött az idő, hogy nagy körversenyt nyerjek"
Roglic: "Eljött az idő, hogy nagy körversenyt nyerjek"
Fotó: twitter

Roglic: "Eljött az idő, hogy nagy körversenyt nyerjek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/28 11:25
A szurkolók nagy részénél, a fogadóirodáknál, és Alberto Contadornál is ő a nagy favorit. Egy tényleg fantasztikus tavasz után, a Girót dobogón zárta, de most többre vágyik.

Primoz Roglic azért jött a Vueltára, hogy megnyerje élete első nagy körversenyét. Ezért már ma sokat tehet, hisz jön a Javalambre, vagyis egy kifejezetten fontos hegyi befutós szakasz.


Hogy érzed magad, így pár nappal a rajt után?
Jól, bár nagyon meleg van, és durva a páratartalom. Nyaralni biztos visszatérnék ide, de kerékpáron inkább nem:)

A Vueltát egy bukással kezdted. Ez mennyire kavart be?
Ha elesel, azt a tested valamilyen formában mindig megérzi. Szerencsére semmi komoly bajom nincs, ilyenkor pár nap alatt rendbe lehet jönni.

Úgy érkeztél a spanyol körre, hogy téged tartottak az egyik legnagyobb esélyesnek
Remélem, hogy így is van. A Girón dobogós voltam, azóta rengeteget edzettem, a csapatom kifejezetten erős, az útvonal tetszik, szóval azt hiszem készen állok a győzelemre.

Említetted a csapatot...
...igen, óriási szerencse, hogy Kruijswijk (kedden feladta a versenyt!) és Bennett itt van mellettem. Erősek vagyunk, és ezt a hegyeken meg is kell mutatnunk. Nem elfelejtve azt, hogy valószínűleg a Movistar és az Astana is valami hasonlóra készül.

És az időfutam? Az neked egy nagy esély lesz
Fontos nap, de nem a legfontosabb. Nem ott lehet megnyerni a Vueltát, hanem a hegyekben. Ezt tudom, és erre is készülök. Az a fontos, hogy ne legyenek a teljesítményedben hullámvölgyek. És ha van olyan napod, ami nem esik jól, akkor okosan kell bujkálni. Nem szabad, hogy a többiek lássák rajtad a gyengeség jeleit.

EC0EUI_WkAExAJ6.jpg Fotó: twitter

Kik a fő ellenfelek?
Nairo és Lopez mellett szerintem Uran és Chaves is veszélyes. Vagy ott van Higiuta, de tényleg rengeteg a jó kerékpáros. És én még Valverdét sem írnám le. Persze, papíron nem ő a kapitány, de akkor sem. Elképesztő, hogy ennyi fiatal között, milyen erős még mindig.

Érkezik hozzátok Dumoulin, mit szólsz hozzá?
Még várjuk meg milyen lesz pontosan a jövő évi sorunk, de az biztos, hogy Tommal sokkal erősebbek leszünk. Nem gond, hogy leigazoltuk, hosszú az év, mindenkinek jut majd elég feladat.

Kiváló szezont futsz, rengeteg többnapost nyertél, és a Girón is Top 3-ban voltál. Összességében elégedett vagy az éveddel?
Elégedett, de nem teljesen. Szeretnék egy nagy kört nyerni. Szerintem ennek most jött el az ideje.


(Forrás: Marca)Hozzászólások