ES Bringa - Roglic: "Higgyétek el, ez a Tour még egyáltalán nem ért véget"
Roglic: "Higgyétek el, ez a Tour még egyáltalán nem ért véget"
Fotó: Europress/AFP

Roglic: "Higgyétek el, ez a Tour még egyáltalán nem ért véget"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/12 08:15
Alaposan átalakult az összetett, de ez egy ilyen szakasz után nem is meglepetés. A pénteki nap elején még 44 másodpercre volt egymástól a legjobb hét versenyző, most ugyanez a szám 1.44. A franciák teljesen eltűntek az összetett elejéből (Bardet agyrázkódás miatt ki is szállt), a szlovénok viszont szárnyalnak, Roglic és Pogacar most egyértelműen a mezőny előtt jár.


Két szlovén, aztán négy kolumbiai versenyző, így néz ki 13 nap után az összetett. Roglic probléma nélkül lehozta a pénteki szakaszt, simán tudott jönni Pogacarral, aki felugrott a második helyre. A jóváírásokat nem számolva Bernal először kapott ezen a Touron, ő majdnem egy perce van a sárga trikótól.

"Egész nap jól éreztem magam, egyszerűen csak voltak nálam erősebbek. Ha számaimat nézem, azt tudom mondani, ritkán szoktam ennyire jól menni. De ha más valaki erősebb nálam, azzal nem nagyon tudok mit kezdeni" - mondta a pénteki befutó után Bernal.

043_2541461.jpgFotó: Europress/AFP

Roglic szokás szerint visszafogottan nyilatkozott, de magában azért biztos örült annak, hogy tudott adni 38 másodpercet a tavalyi győztesnek.

"Durva nap volt, amit mi, szlovének nyertünk. És ennek szívből örülök. Magammal foglalkozom, nem mással, de higgyétek el, ez a Tour nagyon nem lefutott. Persze, Pogacaron kívül mindenkinek tudtam adni, ami jó, de ezen a versenyen rengeteg dolog történhet még. Tadejen nem kell meglepődni, számítottam rá, már a tavaly Vueltán is nagyon durván ment."


Hozzászólások